ΣΥΡΙΖΑ: “Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης τους κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια;”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης τους κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια;”

Οι πολίτες είναι σε απόγνωση και ο κ. Γεωργιάδης εγκρίνει 4,2 εκατ. ευρώ σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει αιχμηρά η Κουμουνδούρου

«Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκη τους κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια ή επικροτεί τις πρακτικές τους;» Διερωτάται εμφατικά ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, μετά και την επιβεβαίωση από τον ίδιο τον γαλάζιο τον βουλευτή για τις business με τον αναπτυξιακό νόμο.

«Την ώρα που νοικοκυριά στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα και δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα από την έκρηξη ακρίβειας και επιχειρήσεις βουλιάζουν στα χρέη αποκλεισμένες από κάθε χρηματοδότηση, η ΝΔ συνεχίζει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα. Υπουργός του κ. Μητσοτάκη εξασφαλίζει χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ σε βουλευτή του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι «ο τομεάρχης Διαφάνειας κ. Πολάκης, αποκάλυψε ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαραβέγιας παραδέχθηκε ότι ίδρυσε επιχείρηση με τη σύζυγό του με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο του κ. Γεωργιάδη για να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα  6.750.000 ευρώ της επένδυσης πρέπει να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δανεισμό».

«Δεδομένου ότι στο πόθεν έσχες του ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει καταθέσεις λίγων χιλιάδων ευρώ, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη τρεις συγκεκριμένες απαντήσεις:

  •  Υπάρχει τράπεζα που ενέκρινε δάνειο – και τι ύψους – στον κ. Μαραβέγια για το επενδυτικό του project;
  • Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την πρακτική υπουργός του να εγκρίνει χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ για βουλευτή του;
  • Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκη τους κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια ή επικροτεί τις πρακτικές τους;», αναφέρει καταληκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.