Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για PEGA: Δεν μπορείς να στέλνεις πρόγραμμα και μετά να λες “συγγνώμη, βάλαμε κατά λάθος και έναν Πρωθυπουργό”

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για PEGA: Δεν μπορείς να στέλνεις πρόγραμμα και μετά να λες “συγγνώμη,  βάλαμε κατά λάθος και έναν Πρωθυπουργό”

“Η ατζέντα των συναντήσεων μιας αποστολής και μιας ακρόασης, αποφασίζεται σε τεχνικές συσκέψεις staff level. Όχι σε συσκέψεις των συντονιστών που αποφασίζουν επί της σκοπιμότητας μιας αποστολής” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την αποστολή της PEGA στην Αθήνα για το ζήτημα των υποκλοπών αλλά και την αμφισβήτηση των συναντήσεων (υπήρξε αντιπαράθεση του προέδρου της επιτροπής με τον αντιπρόεδρο του ΕΚ Δημήτρη Παπαδημούλη που πρώτος δημοιοποίοησε την είδηση) που έχει ζητήσει η εν λόγω επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Και συνεχίζουν:

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ατζέντα αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα στην τεχνική σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας και απεστάλη από τον Πρόεδρο Lenaers (αυτόν που τώρα διαμαρτύρεται) στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί εγκρίθηκε χθες επίσης ομόφωνα και σήμερα μπήκε και το συνοδευτικό κείμενο του Προέδρου.

Η δικαιολογία περί draft δεν ισχύει καθώς δεν μπορείς να στείλεις το πρόγραμμα των συναντήσεων (με κάθε λεπτομέρεια μέχρι και με τις πτήσεις) στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Μέτσολα (και στους Αντιπροέδρους) και μετά να πεις “συγγνώμη, ήταν πρόχειρο, βάλαμε στις συναντήσεις κατά λάθος και έναν Πρωθυπουργό”.

Το πρόγραμμα είναι απολύτως ακριβές και περιγράφει ακριβώς την πολιτική βούληση της Επιτροπής. Αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο αν αρνηθούν οι συγκεκριμένοι να συναντηθούν με την Επιτροπή PEGA, αλλά, φυσικά, πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, ειδικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο Πρόεδρος Lenaers -που μέχρι σήμερα έπαιζε “καθαρά” και ενοχλεί το κόμμα του- είναι ότι του ξέφυγε και του τράβηξαν το αυτί, διότι επιβεβαιώνεται από την εν λόγω αποστολή της PEGA στην Αθήνα πως θα κληθούν επί της ουσίας όλοι οι μάρτυρες που «έκοψε» η ΝΔ από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών (μεταξύ άλλων οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος). Επιβεβαιώνεται δηλαδή εμμέσως η αναγνώριση της προσπάθειας συγκάλυψης από την ελληνική κυβέρνηση.

Yπόψιν ότι το EPP έκανε αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής και πρόσθεσε πριν λίγες μέρες τη Βόζεμπεργκ γιατί δεν είχε η ΝΔ”.

Παράλληλα στην αποκάλυψη ότι η ίδια η εξεταστική PEGA  της Ευρωβουλής είχε ανακοινώσει την αποστολή της σε Αθήνα και Κύπρο, ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου, προέβη ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας “Στο Κόκκινο”. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε ότι «δυστυχώς για τους οπαδούς της συγκάλυψης του σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο, η αλήθεια είναι ότι η ίδια η PEGA  είχε ανακοινώσει την αποστολή και όχι ο Παπαδημούλης».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κεντροδεξιού προέδρου της εξεταστικής, Γερούν Λέναρντ, υπογράμμισε: «Προφανώς έπεσαν τηλέφωνα, του τράβηξαν τα αφτιά». Επίσης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο κεντροδεξιός ευρωβουλευτής, «είχε συντάξει στις 14 Σεπτεμβρίου επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας να εγκρίνει την αποστολή της εξεταστικής στην Αθήνα και είχε ήδη από τότε συνημμένο το πρόγραμμα!».  

«Το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απλώς ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή, γιατί η Ευρωβουλή δεν υιοθετεί την γραμμή της συγκάλυψης», εξήγησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμπληρώνοντας ότι η Ευρωβουλή «έχει αποφασίσει να ψάξει αυτά για τα οποία η Νέα Δημοκρατία έκλεισε σαν τον κλέφτη την εξεταστική επιτροπή αρνούμενη να καλέσει μάρτυρες – κλειδιά».

«Υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες αυτοαναιρούμενος», υπογράμμισε για τον πρόεδρο της PEGA  ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «αυτό που έχει ενοχλήσει το Μαξίμου είναι ότι όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες». «Ο βόρβορος των επιθέσεων και των ψεμάτων αποτελεί τίτλο τιμής, γιατί αποδεικνύει ότι με αλήθεια και θεσμικά κάνω τη δουλειά μου», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχετικά Άρθρα