Παπαδημούλης: Δυστυχώς για τους οπαδούς της συγκάλυψης, η αλήθεια είναι ότι η PEGA έχει ανακοινώσει την αποστολή της σε Αθήνα και Κύπρο από τις 22 Σεπτεμβρίου

 Παπαδημούλης: Δυστυχώς για τους οπαδούς της συγκάλυψης, η αλήθεια είναι ότι η PEGA έχει ανακοινώσει την αποστολή της σε Αθήνα και Κύπρο από τις 22 Σεπτεμβρίου

«Δυστυχώς για τους οπαδούς της συγκάλυψης, για τους οπαδούς του σκανδάλου των υποκλοπών, και του σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο, που είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι υποκλοπές, η αλήθεια είναι ότι η ίδια η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η PEGA, έχει ανακοινώσει την αποστολή της στην Αθήνα και την Κύπρο από τις 22 Σεπτεμβρίου. Με επίσημη ανακοίνωσή της από τον λογαριασμό της στo twitter», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «επίσης η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρός της [PEGA] ο κ. Λένερς, που προφανώς του τράβηξαν τ’ αυτί, έπεσαν τηλέφωνα και τον οδήγησαν στο να μου κάνει επιθέσεις με ψέματα και με μισόλογα, είναι ο ίδιος που στις 14 Σεπτεμβρίου συνέταξε επιστολή προς την κυρία Μέτσολα ζητώντας από το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι «όσο για το πρόγραμμα των συναντήσεων για το οποίο γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος και οι χυδαίες επιθέσεις εναντίον μου, ο κ. Λένερς το έστειλε ως συνημμένο στην επιστολή του προς την κυρία Μέτσολα» και πως «το προεδρείο του Ε/Κ το μόνο που έκανε ήταν να εγκρίνει ομόφωνα την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι του επιτίθενται τώρα «με ψέματα και με χυδαιότητες» ότι «δήθεν αποκάλυψε κάτι το οποίο οι ίδιοι είχαν προαναγγείλει από τις 22 Σεπτεμβρίου θεσμικά. Γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και η Κομισιόν, δεν υιοθετεί την γραμμή της συγκάλυψης».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι για εκείνον «όλος αυτός ο βόρβορος των επιθέσεων και των ψεμάτων αποτελεί τίτλο τιμής γιατί αποδεικνύει ότι με αρχές και με γνώμονα την αλήθεια και πολύ θεσμικά κάνω τη δουλειά μου». «Αυτό εκτιμάται και από τον κόσμο που με έβγαλε πρώτο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές, αλλά και από τους ευρωβουλευτές που με επανεξέλεξαν για 4η συνεχόμενη φορά αντιπρόεδρο του Ε/Κ με 75%», είπε, σχολιάζοντας ότι «μπορεί να ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη και τους δικούς τους, αλλά για εμένα οι επιθέσεις αυτές είναι τίτλος τιμής».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «αυτό που έχει ενοχλήσει πολύ το Μέγαρο Μαξίμου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πλειοψηφία της ΝΔ και προσπαθούν με ψέματα να κάνουν το άσπρο, μαύρο είναι ότι την ώρα που η ΝΔ κλείνει σαν τον κλέφτη την εξεταστική επιτροπή αρνούμενη να καλέσει πρόσωπα-κλειδιά στο σκάνδαλο -όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ και είχε διορίσει τον Κοντολέοντα, και τον ανιψιό του, δεξί του χέρι στο Μαξίμου, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, όπως οι κ.κ. Μπίτζιος και Λαβράνος που έχουν σχέση με τις επιχειρήσεις KRIKEL και Intellexa, όπως ο κ. Σπίρτζης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί στην εξεταστική με τη λογική “ψηφίστε, σκουπίστε, τελειώσατε”-, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει αυτά να τα ψάξει και ενέκρινε χθες την αποστολή στην Αθήνα, η οποία έχει προαναγγελθεί όχι από τον Παπαδημούλη που παρουσίασε κάποιο μυστικό, αλλά από την ίδια την επιτροπή PEGA. Το, δε, συνημμένο πρόγραμμα συνοδεύει την επιστολή του Λένερς».

Ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Λένερς ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και μέχρι τώρα υπηρετούσε τη συλλογική γραμμή και τις ενέργειες που αποφάσιζε η PEGA σε αυτά τα θέματα» και ότι «μάλιστα, μόλις χθες το πρωί είχε δώσει στη δημοσιότητα μια επιστολή που ζητούσε να ενεργοποιηθεί και η Europol προκειμένου να ελεγχθούν τα παράνομα λογισμικά τύπου Predator». Σχολίασε ότι «προφανώς για να τα βάζει, επιτιθέμενος σε εμένα, με αυτά που ο ίδιος έγραψε και έστειλε στην κυρία Μέτσολα, προφανώς έπεσαν τηλέφωνα και τραβήχτηκαν αυτιά», για να προσθέσει ότι «αν κάποιος υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες αυτοαναιρούμενος, λυπάμαι αλλά είναι ο κ. Λένερς». «Αυτό που έχει ενοχλήσει πολύ», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «είναι ότι οι αποφάσεις του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έγκριση της αποστολής στην Αθήνα είναι ομόφωνες, που σημαίνει ότι εγκρίθηκαν από όλο το Ε/Κ χωρίς καμία αντίρρηση», επισημαίνοντας ότι «η σύνθεσή του αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το ΕΛΚ». Σχολίασε ότι «όσο και να με βρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πλεύρης και διάφοροι ανώνυμοι λογαριασμοί του διαδικτύου, με χυδαιότητα, κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι το πρόγραμμα που συνοδεύει την επιστολή του κ. Λένερς προς την κυρία Μέτσολα, της εστάλη από τον ίδιο».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ντροπή είναι να λέει κανείς ψέματα για να συγκαλύψει ένα σκάνδαλο, να πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη ένας πρωθυπουργός ότι παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους του και δημοσιογράφους, μετατρέποντας την ΕΥΠ σε δικό του μαγαζί, ανεξέλεγκτο, και να παριστάνει ότι δεν ήξερε». «Ντροπή είναι», συνέχισε, «να βγαίνουν στελέχη της ΝΔ και να υπερασπίζονται ότι δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σπίρτζη -χωρίς να δίνουν ούτε το αρχείο ούτε εξηγήσεις». Σημείωσε ότι «η Κομισιόν λέει δια του αρμοδίου Επιτρόπου κ. Ρέιντερς, ότι δεν αρκεί να επικαλείσαι λόγους εθνικής ασφαλείας, πρέπει και να τεκμηριώνεις ότι αυτοί υπήρξαν. Οκτώ χρόνια ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν ύποπτος για εθνικά θέματα, και ξαφνικά έγινε ύποπτος όταν έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και έπαψε να είναι ύποπτος όταν εξελέγη;».

Καταληκτικά ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Θα πάμε στις εκλογές χωρίς να πουν στον ελληνικό λαό τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βρώμικη ιστορία; Αυτά δεν είναι δημοκρατία».