Χανιά: “Μίλησε” το κινητό του συλληφθέντα για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 21χρονης Σουηδέζας

 Χανιά: “Μίλησε” το κινητό του συλληφθέντα για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 21χρονης Σουηδέζας

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούν το δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού 21χρονης Σουηδέζας φαίνεται ότι το κινητό του 23χρονου συλληφθέντα «μίλησε» δίνοντας σημαντικά στοιχεία γύρω από την καταγγελία της κοπέλας.

Συγκεκριμένα, στη συσκευή του κατηγορούμενου Κρητικού βρέθηκαν φωτογραφίες της 21χρονης Σουηδέζας να απεικονίζεται σε κατάσταση που δεν θα μπορούσε να έχει αντίδραση.

Ο 23χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, που κατηγορείται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της κοπέλας και αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως για ό,τι έγινε υπήρξε η συναίνεση της κοπέλας.

Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης αναζητείται από την Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ περιμένει πώς είτε θα παραδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, είτε θα συλληφθεί. Στον 23χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ διώκεται για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Οπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης: «Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας συνελήφθη το πρώτο άτομο και ήδη έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο, το οποίο είναι θέμα χρόνου είτε να παραδοθεί, είτε να συλληφθεί. Στο κινητό του συλληφθέντα βρέθηκαν φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η κοπέλα δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει ειδικό τμήμα πια για θέματα σεξουαλικής βίας και βίας κατά των γυναικών και καμία δεν θα πρέπει να φοβάται να καταγγείλει τέτοια περιστατικά».

Η κοπέλα από τη Σουηδία παραμένει σε κατάσταση σοκ και όπως τόνισε, τηλεφώνησε στη φίλη της που πήγε και την παρέλαβε από το σημείο που την παράτησαν οι δύο Κρητικοί και μαζί πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Πλατανιά, όπου και έγινε η καταγγελία.

Σχετικά Άρθρα