Συμμετέχουμε όλοι στο Greece Race for the Cure® 2022, με φυσική παρουσία, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

 Συμμετέχουμε όλοι στο Greece Race for the Cure® 2022, με φυσική παρουσία, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ένα βήμα πριν την αυριανή (Κυριακή 2 Οκτωβρίου) εκκίνηση του Greece Race for the Cure® 2022, του συμβολικού αγώνα δρόμου και του περίπατου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει, για 14η χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), το libre μίλησε με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» – Greece Race for the Cure®, κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου, για το ιδιαίτερο μήνυμα της φετινής διοργάνωσης που πραγματοποιείται και πάλι με φυσική συμμετοχή, μετά από μία διετία μόνο διαδικτυακής διεξαγωγής λόγω πανδημίας.

Ρούλα Σκουρογιάννη

«Το κυρίαρχο μήνυμα που προσλαμβάνουμε έντονα αυτές τις ημέρες είναι η μεγάλη χαρά για την πραγματοποίηση του αγώνα με φυσική παρουσία», δηλώνει η κα Μιχαλοπούλου.
«Ο συντονισμός χιλιάδων ανθρώπων κάτω από τον κοινό σκοπό είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια και λαχταράμε να το ξαναβιώσουμε. Η εικόνα της Αθήνας την Κυριακή το πρωί, πλημμυρισμένη από τα μπλουζάκια του αγώνα είναι αξεπέραστη, η δύναμη και η συγκίνηση που μεταφέρεται βλέποντας τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια να περπατάνε ή να τρέχουν είναι όλα όσα θέλουμε όλες και όλοι να ξαναζήσουμε».

Σχετικά με το εάν το Greece Race for the Cure® διατηρεί τη δυναμική του, παρόλο που την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκε μόνο διαδικτυακά, η πρόεδρος του «Άλμα Ζωής» μας επισημαίνει:
«Παρότι την τελευταία διετία το Greece Race for the Cure πραγματοποιήθηκε μόνον διαδικτυακά, η συμμετοχή του κόσμου φέτος είναι τόσο σημαντική που πραγματικά νιώθουμε βαθιά συγκινημένοι. Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Αρχικά, ξεκινάει από την αγάπη και την αφοσίωση της οργανωτικής επιτροπής, του Διοικητικού Συμβούλιου και των επαγγελματιών που εργάζονται στον Σύλλογό μας. Ταυτόχρονα, την αγκάλιασαν με πολλή αγάπη οι survivors και τα μέλη των οικογενειών τους, που ένιωσαν ότι τους αφορά βαθιά. Παράλληλα, η κοινωνία των πολιτών ταυτίστηκε με τα μηνύματα της πρόληψης, της στήριξης και της αλληλοβοήθειας. Η εκδήλωση κατάφερε να φέρει στο επίκεντρο ένα σοβαρό θέμα υγείας με πολλές προεκτάσεις σε όλη την κοινωνία, αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο όπου η αλληλεπίδραση είναι το πλέον σημαντικό και συνεκτικό στοιχείο. Είναι μια γιορτή για τη ζωή, αλλά με πολύ σεβασμό και για όσους πιθανόν να μην μπορούν να γιορτάσουν».

Έτσι, λοιπόν, αύριο Κυριακή, περπατάμε 2χλμ ή τρέχουμε 5χλμ με αφετηρία το Ζάππειο αλλά και διαδικτυακά από κάθε σημείο της Ελλάδας, και μεταδίδουμε δυνατά το μήνυμα πως μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Γιατί πραγματοποιείται το Greece Race for the Cure®

Στο Greece Race for the Cure® τρέχουμε, περπατάμε, αγωνιζόμαστε για να ακούσουν όλοι τη φωνή μας, για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, για τη στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και των οικογενειών τους, για να τιμήσουμε τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας.

Εκτός από τον συμβολικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, το Greece Race for the Cure® έχει ουσιαστικό και έμπρακτο αντίκτυπο, καθώς τα καθαρά του έσοδα χρηματοδοτούν κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής

Οι εγγραφές για το Greece Race for the Cure® 2022 συνεχίζονται και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά στο σύνδεσμο: https://greecerace.gr/greece-race-for-the-cure-registrations/

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

GRFC2022

Μεταφέρουμε τη γιορτή και στο διαδίκτυο! Χρησιμοποιώντας το επίσημο hashtag της διοργάνωσης #GRFC2022 και tag @almazois, μοιραζόμαστε στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας στα κοινωνικά δίκτυα και δίνουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη στήριξη και την επιβίωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Πρόγραμμα διοργάνωσης

· Έναρξη Διοργάνωσης: 9:30 πμ

· 5Κ Αγώνας Δρόμου: 10:00 πμ / Αντίτιμο Συμμετοχής: 10€

· 2Κ Περίπατος: 11:00 πμ /Αντίτιμο Συμμετοχής: 8€

· DIGITAL: Όπου και αν είσαι / Αντίτιμο Συμμετοχής: 8€

Παραλαβή υλικού

Μπορούν οι συμμετέχοντες να παραλάβουν το υλικό για τη συμμετοχή τους από το σημείο παραλαβών (Ηπείρου 11, Αθήνα, 2ος όροφος) από 26/9/2022 έως 30/9/2022, Δευτέρα – Παρασκευή, 10πμ-10μμ.
Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα για αποστολή του υλικού του αγώνα, αποκλειστικά εντός Ελλάδος με χρέωση παραλήπτη.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου: Ημέρα Προαγωγής Υγείας

Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, από 12μμ-6μμ στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δωρεάν δράσεις για την πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού (κλινική εξέταση μαστού σε γυναίκες 20 ετών και άνω & ενημέρωση-εξέταση για λεμφοίδημα σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού) και την προαγωγή της υγείας (yoga, pilates, mindfulness, zumba & hoop dance).

Περισσότερες πληροφορίες: https://greecerace.gr/savvato-proagwgi-prolipsis-ygeias-mastou/