Ο Μητσοτάκης θέτει την προεκλογική στρατηγική στους βουλευτές της ΝΔ – Αποσαφηνίζει για Ανδρουλάκη και συνεργασίες

 Ο Μητσοτάκης θέτει την προεκλογική στρατηγική στους βουλευτές της ΝΔ – Αποσαφηνίζει για Ανδρουλάκη και συνεργασίες

Την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και η ημέρα της σύγκλισης δεν επιλέχθηκε καθόλου τυχαία. Ο πρωθυπουργός θέλει να ενεργοποιήσει τα γαλάζια αντανακλαστικά στα «γενέθλια» του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 4 Οκτωβρίου του 1974.

Της Άννας Καραβοκύρη

Με σαφείς αναφορές στην ιδρυτική Διακήρυξη και την ιστορία της παράταξης θα επιχειρήσει να συσπειρώσει στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα που δείχνει σημάδια αποσυσπείρωσης στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τους βασικούς άξονες της προεκλογικής στρατηγικής του. Θα περιγράψεις τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και θα ζητήσει από όλα τα γαλάζια στελέχη να συμβάλλουν ώστε την επομένη των εθνικών εκλογών η ΝΔ να είναι και πάλι αυτοδύναμη.

  • Θα υπογραμμίσει πως η ΝΔ αποτελεί την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται.

Παράλληλα, θα θέσει τους βουλευτές σε προεκλογική ετοιμότητα τους ζητώντας τους να πυκνώσουν την επαφή τους με τους πολίτες αλλά και τις εξορμήσεις τους στην επαρχία για να «διαφημίσουν» το κυβερνητικό έργο. Μάλιστα, από τα μέσα Οκτωβρίου θα πυκνώσει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια και ο πρωθυπουργός.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές να θέσουν στους ψηφοφόρους τα «διλήμματα της κάλπης» όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί: «αυτοδυναμία ή περιπέτειες», «σταθερότητα ή αβεβαιότητα» «ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση», «εκσυγχρονισμός ή αναχρονισμός» κι εν τέλει «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αποσαφηνίσει την στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του πως η δεύτερη κυβερνητική θητεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον υπάρξει άνοιγμα στους κεντρώους  ψηφοφόρους, υπογραμμίζοντας το θετικό ιστορικό της διακυβέρνησής του στην προώθηση μεταρρυθμίσεων με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Σε κάθε περίπτωση θα υπενθυμίζει πως αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ δεν συνεπάγεται και μονοκομματική κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποδείξει πως γνωρίζει και μπορεί να αξιοποιεί στελέχη και εκτός των κομματικών τειχών.

Σχετικά Άρθρα