Κλείνει άρον άρον η εξεταστική για τις υποκλοπές μετά την κατάθεση Ανδρουλάκη – Πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη

 Κλείνει άρον άρον η εξεταστική για τις υποκλοπές μετά την κατάθεση Ανδρουλάκη – Πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη

Η σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σήμανε από την κυβερνητική πλειοψηφία και το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής για τις υποκλοπές, και παρά τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί στην επιτροπή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο απέδωσε προσωπική ευθύνη για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, θέση με την οποία συντάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για μεθόδευση της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει άρον άρον την εξεταστική επιτροπή, καθώς και για “ημέρα ντροπής για ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δίνει ραντεβού με την κυβέρνηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και επιμένει για προανακριτική μετά τις εκλογές, καθώς όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι:

“Το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές”.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε:

“Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στο λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας.”

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης υποστήριξε:

«Κλείνει άρον-άρον η Εξεταστική για τις #υποκλοπές από την Μητσοτάκης Α.Ε. όπως αναμενόταν, χωρίς καμία διαλεύκανση, καμία διερεύνηση, κανένα “φως”. Το παρακράτος των υποκλοπών, των κλοπών και του αυταρχισμού του καθεστώτος Μητσοτάκη επιλέγει πάλι την συγκάλυψη των εγκλημάτων του”.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά της ΝΔ επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν όσα κατέθεσε στην εξεταστική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υποστήριζαν ότι η κατάθεση Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Έκαναν μάλιστα λόγο για “μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν.”

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Σχολίαζαν επιπλέον πως “είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.”

Από τη ΝΔ επικαλούνται επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης παραδέχθηκε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το Predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε απλώς ότι «δεν είναι μάντης».

  • “Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, στη γνωστή γραμμή της ΝΔ περί ταύτισης Ανδρουλάκη- Τσίπρα και κυοφορούμενης συγκυβέρνησης τους.

Τέλος, χαρακτήριζαν “λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου.”

Πηγή: news247

Σχετικά Άρθρα