Εντυπωσιάζει το νέο OPAP Arena της ΑΕΚ- Γιατί έγιναν …viral οι τουαλέτες του γηπέδου (vid)-

 Εντυπωσιάζει το νέο OPAP Arena της ΑΕΚ- Γιατί έγιναν …viral οι τουαλέτες του γηπέδου (vid)-

Εντυπωσιακοί είναι οι εσωτερικοί χώροι της OPAP Arena, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (30/9).

Στο διαδίκτυο πάντως έχει γίνει… χαμός με τις ανδρικές τουαλέτες, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού εξαιτίας του… τρολ χαρακτήρα τους, αφού πάνω από τα ουρητήρια δεσπόζουν οι φωτογραφίες γυναικών που μοιάζουν εντυπωσιασμένες από το θέαμα.

Δείτε το βίντεο με το νέο στολίδι της ΑΕΚ:

https://twitter.com/TassosIoannides/status/1575408242187968513?s=20&t=P0rL2g92BpToboc_RHHwJg

Το καυστικό σχόλιο της Δώρας Τσαμπάζη στο brooklyn.gr για τις τουαλέτες στο OPAP ARENA:

Η κοινωνία αλλάζει, ο αθλητισμός αλλάζει, το ίδιο πρέπει να γίνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέρμα πια η ματσίλα και τα σεξιστικά αστειάκια. Αυτό το λάθος στο γήπεδο της ΑΕΚ αν γινόταν πριν δέκα χρόνια θα περνούσε στα ψιλά. Τώρα δεν επιτρέπεται.

Το γήπεδο της ΑΕΚ το περιμένει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι μιλούσαν για αυτό το διαμάντι, το στολίδι που θα αποτελέσει ξανά το σπίτι του κιτρινόμαυρου δικέφαλου αετού, μιας ιστορικής και προσφυγικής ομάδας. Και τονίζω το προσφυγικής, γιατί ειδικά από κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί στο παρελθόν τους ξεριζωμό, βία, ρατσισμό, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Μιλάμε για τη διακόσμηση στις ανδρικές τουαλέτες των θυρών 5, 9 που ανήκουν στα VIP και τα δημοσιογραφικά και δείχνουν γυναίκες να κοιτούν «χαριτωμένα» τους άνδρες που κάνουν την ανάγκη τους.

Κάποιες κοιτούν με θαυμασμό το μόριο, κάποιες άλλες με αποστροφή, κάνοντας αυτομάτως το συνειρμό για το μέγεθος ή το σχήμα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Πάντως η γυναίκα είναι εκεί, και η δουλειά της είναι να κοιτάει το μόριο. Αυτή η θέση της αποδίδεται στις ανδρικές τουαλέτες του γηπέδου.

Προφανώς και καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα ατυχές αστείο. Κάποιος ίσως διακοσμητής, το σκέφτηκε και είπε «Α χαριτωμένο». Ίσως να το πρότεινε και αρκετά χρόνια πριν, αφού οι εργασίες στο γήπεδο γίνονται εδώ και χρόνια. Και φτάσαμε όμως σήμερα, που κάποιος κλήθηκε να τα τυπώσει αυτά τα αυτοκόλλητα και κάποιος να τα κολλήσει σε αυτές τις πολλές ανδρικές τουαλέτες. Και δεν βρέθηκε ένας, έστω ένας, να πει: «Ωπ παιδιά, εδώ πάει να γίνει μ….α»

Και ξέρετε κάτι; Στις γυναικείες τουαλέτες δεν υπήρξε κάποια χαριτωμενιά. Η διακόσμηση στους τοίχους ήταν κενή. Γιατί ακριβώς το να έβαζαν αντίστοιχα άνδρες «να παίρνουν μάτι» τις γυναίκες να ουρούν θα ήταν κάτι τελείως τραγικό, όμως δεν θεωρήθηκε άστοχο ή τραγικό να το κάνουν οι γυναίκες αυτό, αλλά χιουμοράκι. Και αυτό ακριβώς είναι ο σεξισμός. Ωστόσο πριν προλάβουν κάποιοι να μιλήσουν για υπερευαισθησία από μέρους των γυναικών, θα σας πω ότι το εν λόγω σχέδιο είναι ρατσιστικό και για τους ίδιους τους άντρες που τους βάζει στη διαδικασία επιδοκιμασίας ή απόρριψης λόγω κάποιου σωματικού τους χαρακτηριστικού.

Όλο αυτό έρχεται απλώς να μας πει ότι τίποτα δεν άλλαξε στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας, το σπορ συνεχίζουν να το θεωρούν κάποιοι αποκλειστική διασκέδαση των ανδρών και ο ρόλος των γυναικών περιορίζεται στον θαυμασμό του ανδρικού σώματος. Τι και αν οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο δίνουν μάχη για την ισότητα, οι γυναίκες στο Ιράν κόβουν τα μαλλιά τους, καίνε την μαντίλα τους, χάνουν τη ζωή τους για να συνθλίψουν την πατριαρχία, τι κι αν γυναίκες των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων διαφόρων χωρών διεκδικούν και κερδίζουν ίσο μισθό με αυτόν των ανδρών που παίζουν στις εθνικές; Εμείς στην Ελλάδα κάνουμε πλακίτσα. “Μωρέ, νταξ τώρα, κι αυτές οι φεμινίστριες πολύ εύθικτες μας βγήκαν”.

Εμείς στο Brooklyne.gr ονειρευόμαστε το ποδόσφαιρο με την ενσυναίσθηση του διεθνούς Ιρανού επιθετικού Σαρντάρ Αζμούν, που τάχθηκε υπέρ του αγώνα που κάνουν οι γυναίκες στο Ιράν με κίνδυνο να βρεθεί εκτός της εθνικής του ομάδας. Εμείς θέλουμε στο ποδόσφαιρο τόσους πολλούς Αζμούν, ώστε τα κακόγουτσα και σεξιστικά αστειάκια να αποτελούν κομμάτι μιας άλλης εποχής που δεν θα επιστρέψει πια.

Το σχόλιο του ysterografa.isotita:

ysterografo_isotita

Υπάρχει ένα βίντεο στο YouTube που μας ξεναγεί στο εσωτερικό του σταδίου Αγίας Σοφίας της ομάδας ΑΕΚ. Παρατηρήσαμε μέσα στην καλαισθησία και μεγαλοπρέπεια του ότι στα αντρικά ουρητήρια υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία που δείχνει γυναίκες με ενθουσιασμό να δείχνουν; Να μετράνε; Να ενθουσιάζονται; Να παροτρύνουν; Πολλά τα ερωτήματα για το νόημα της εικόνας αυτής; Και πολλές οι σκέψεις σχετικά με το μήνυμα! Προσβλητικό για τις γυναίκες; Αγχωτικό για τους άντρες; Παρακαλούμε πολύ μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τα σχόλια σας …

Σχετικά Άρθρα