Εφετείο: Ένταση με νεοναζί εντός αιθούσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Χαιρέτησαν ναζιστικά, φώναζαν συνθήματα υπέρ Κασιδιάρη – Λαγού

 Εφετείο: Ένταση με νεοναζί εντός αιθούσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Χαιρέτησαν ναζιστικά, φώναζαν συνθήματα υπέρ Κασιδιάρη – Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με την παρουσία νεοναζιστών στην αίθουσα που φώναζαν συνθήματα υπέρ Κασιδιάρη και Λαγού προκλήθηκε ένταση με την ουδετερότητα της αστυνομίας, με τη Μάγδα Φύσσα να απευθύνεται στους αστυνομικούς: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;». Μάλιστα κάποιος από το ακροατήριο χαιρέτισε ναζιστικά.

Δεκάδες υποστηρικτές των νεοναζί βρέθηκαν εντός της αιθούσης και φώναξαν συνθήματα υπέρ τους. «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» φώναξαν με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα και των φίλων του να αντιδρά φωνάζοντας: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Δεκάδες οπαδοί των κατηγορουμένων έχουν καταλάβει το σύνολο των θέσεων που έχει διατεθεί για τους υποστηρικτές των κατηγορουμένων και κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την άφιξη τους. Η «θερμή» υποδοχή κράτησε μέχρι τη στιγμή που οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα καθώς εξακολούθησαν να χειροκροτούν και να χαιρετούν τον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε στο εδώλιο του Εφετείου καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε επιλέξει να εκπροσωπηθεί από τη συνήγορο του.

Η διακοπή της διαδικασίας στάθηκε η αφορμή για να χτυπήσει «κόκκινο» η ένταση και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να πέσουν οι τόνοι.

Σχετικά Άρθρα