Από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή λέβητα – Συμφέρει η αντικατάσταση ;

 Από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή λέβητα – Συμφέρει η αντικατάσταση ;

Έντονους προβληματισμούς έχουν πολλά νοικοκυριά, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει ωθήσει πολλούς στο να αναρωτηθούν ποιο θα είναι το κόστος της θέρμανσης τον φετινό χειμώνα και αν τους συμφέρει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση λέβητα, αντί για φυσικό αέριο, να χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Μετά και τις νέες τιμές και επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, νέα έρευνα έρχεται να μας κάνει σοφότερους συγκρίνοντας το κόστος θέρμανσης για ένα διαμέρισμα και για την περίοδο του χειμώνα με πετρέλαιο το οποίο ανέρχεται με την επιδότηση στα 490,6€.

Το αντίστοιχο κόστος για το φυσικό αέριο ανέρχεται με την επιδότηση στα 784€ και προκύπτει μια διαφορά της τάξεως των 294 ευρώ. Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι σε μια μέση πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων το συνολικό κόστος αντικατάστασης του φυσικού αερίου με πετρέλαιο κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 2500€, το κόστος για ένα διαμέρισμα είναι ίσο με 208€.

Αυτό σημαίνει ότι η εξοικονόμηση από το πετρέλαιο κυμαίνεται στα 294€, άρα αν κάποιος φέτος αλλάξει μέσο θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο μπορεί να εξοικονομήσει 86€ μετά και την επιδότηση ή 427€ χωρίς την επιδότηση.

Η σύγκριση πετρελαίου – φυσικού αερίου:

Οι τρόποι θέρμανσης:

Σχετικά Άρθρα