“Συγγνώμη ναύαρχε Αποστολάκη… ” – Πώς το ΔΕΝ έγινε… κατάφαση δημιουργώντας fake σάλο στο διαδίκτυο- Η ανάρτηση του υποναύαρχου Φενέκου

 “Συγγνώμη ναύαρχε Αποστολάκη… ”  – Πώς το ΔΕΝ έγινε… κατάφαση δημιουργώντας fake σάλο στο διαδίκτυο- Η ανάρτηση του υποναύαρχου Φενέκου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και επίτιμος αρχηγός ΑΓΕΕΘΑ ήταν καλεσμένος χθες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην όλο και αυξανόμενη ένταση με ευθύνη του Ερντογάν.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πολύπειρος στρατιωτικός και με υπουργική θητεία στο Άμυνας, επεσήμανε μετ’επιτάσεως ότι:

«Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

Η δήλωσή του πάντως στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ λίγη ώρα μετά αποδόθηκε ως εξής:

«Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η fake news δήλωση αναπαρήχθη από σχεδόν όλες τις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και όσοι διάβαζαν τις δήθεν δηλώσεις έκαναν σχόλια περί ενδοτικότητας και υποχωρητικότητας.

Η αντάρα που προκλήθηκε με ευθύνη του ΣΚΑΪ οδήγησε ακόμα και εν αποστρατεία υψηλόβαθμους αξιωματικούς σε επιθετικά σχόλια κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη στα κοινωνικά δίκτυα. Επειδή, όμως, γνωρίζουν τις σταθερές του θέσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, στη συνέχεια φρόντισαν να ακούσουν το βίντεο το οποίο αποδεικνύει τη μονταζιέρα του ΣΚΑΪ.

  • Μάλιστα, ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του «Την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Αποστολάκη την έκανε ο ίδιος ο ΣΚΑΪ και ο οποίος δημοσίευσε όλη την συνέντευξη. Κι ενώ σε όλα τα άλλα σημεία η απομαγνητοφώνηση ήταν ακριβέστατη, στο συγκεκριμένο σημείο έκανε εγκληματικό λάθος το οποίο μάλιστα αναπαράχθηκε από πολλά έντυπα μέσα και εφημερίδες».

«Συγγνώμη ναύαρχε Αποστολάκη εκ μέρους των συνομιλητών μας για τα επικριτικά σχόλια και ιδιαίτερα από εμένα που όφειλα να μην επαναπαυθώ στην απομαγνητοφώνηση του ΣΚΑΪ και των άλλων εφημερίδων και ΜΜΕ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέλιου Φενέκου

«ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Αγαπητοί φίλοι.
Την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Αποστολάκη την έκανε ο ίδιος ο ΣΚΑΙ και ο οποίος δημοσίευσε όλη την συνέντευξη.
Κι ενώ σε όλα τα άλλα σημεία η απομαγνητοφώνηση ήταν ακριβέστατη, στο συγκεκριμένο σημείο έκανε εγκληματικό λάθος το οποίο μάλιστα αναπαράχθηκε από πολλά έντυπα μέσα και εφημερίδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΚΑΙ έγραψε ότι είπε:
«Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε ‘νερό στο κρασί μας’ ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις.”
Ψάχνοντας επισταμένα στην ίδια την συνέντευξη πλέον, διαπίστωσα ότι είπε ακριβώς το αντίθετο.
Είπε : “Νομίζω ότι ΔΕΝ έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας”. Συνεπώς τον αδικήσαμε όλοι μας και οφείλουμε να ανασκευάσουμε.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ».