Σακίρα: Παραπέμπεται σε δίκη για φοροδιαφυγή άνω των 14 εκ. ευρώ – Έως 8 χρόνια φυλάκιση η ποινή

 Σακίρα: Παραπέμπεται σε δίκη για φοροδιαφυγή άνω των 14 εκ. ευρώ – Έως 8 χρόνια φυλάκιση η ποινή

Υπόλογη για φοροδιαφυγή θα είναι η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, η οποία κατηγορείται πως απέκρυψε από την εφορία χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δικαστή, η 45χρονη σταρ διέπραξε 6 εγκλήματα εξαπάτησης του κράτους ανάμεσα στα έτη 2012 και 2014, οπότε και ζούσε στη Βαρκελώνη.

Ειδικότερα, η τραγουδίστρια κατηγορείται πως παρίστανε πως ζούσε στο εξωτερικό, ενώ διέμενε μόνιμα στη Βαρκελώνη, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιείται ένα περίπλοκο σύστημα offshore εταιριών για να αποφύγει να πληρώσει τους προβλεπόμενους φόρους.

«Εάν και ζούσε στην Ισπανία μόνιμα, εγγράφηκε ως φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία το 2015, παρά το γεγονός ότι μετά την έναρξη της σχέσης της με τον Πικέ το 2011, η ίδια μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Εάν κάποιος μένει για τουλάχιστον 183 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος στην Ισπανία, τότε θεωρείται φορολογικός κάτοικος και πρέπει να πληρώνει φόρους με βάση το παγκόσμιο εισόδημα που έχει», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Όπως μεταδίδει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, η Σακίρα θα δικαστεί στην Ισπανία, ενώ εάν κριθεί ένοχη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 8 έτη. Η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ακόμα δεν έχει οριστεί, ωστόσο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η ίδια προειδοποιήθηκε σχετικά ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι εισαγγελείς απαιτούσαν από την τραγουδίστρια να πληρώσει πρόστιμο ύψους 22,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, η Κολομβιανή σταρ έχει πληρώσει πίσω στην εφορία το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, όμως φαίνεται πως αυτό ίσως δεν θα είναι αρκετό για να αποφύγει την φυλάκιση.

Σχετικά Άρθρα