“Ότι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια” – Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

 “Ότι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια” – Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ολοένα κι εντεινόμενη επιθετική ρητορική Ερντογάν και Τουρκίας. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, είναι καιρός να ασχοληθούν και οι άλλοι με την φτώχεια. Αντί για τις πύρηνες λέξεις να επιλέξουν τις ουσιαστικές πράξεις και τον διάλογο, γιατί απέναντι τους έχουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, ό,τι είχε να πει, το είπε και στον ΟΗΕ. Εκφράσαμε τόσο τις κόκκινες γραμμές μας, όσο και την φιλική διάθεση στον τουρκικό λαό».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός μίλησε για την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί (σ.σ.: οι Τούρκοι) εμμένουν στα ψέματα και τις απειλές, αλλά έμειναν μόνοι».

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Δύσκολο το τετ α τετ στην Πράγα – Πού το πάει η Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη απέναντι στον τουρκικό παραλογισμό και τις ανεκδιήγητες τουρκικές αιτιάσεις, έξω από διεθνείς κανόνες και συμφωνίες, ενώ «απέναντί τους έχουν ολόκληρη την Ευρώπη και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη για να λάβει μέρος και να μιλήσει στις 19:00 στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Study Days του EPP Group) που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα