Μαρτυρίες σοκ για το αιματηρό περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη – Πυροβόλησαν τον ύποπτο 30 μέτρα από τη στάση με πολλούς φοιτητές (ηχητικό)

 Μαρτυρίες σοκ για το αιματηρό περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη – Πυροβόλησαν τον ύποπτο 30 μέτρα από τη στάση με πολλούς φοιτητές (ηχητικό)

“… 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου”. Αυτό αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το αιματηρό περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη όμως μαρτυρίες δίνουν άλλη διάσταση.

Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκε άμεσα και μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης.

Όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” έφτασε στο σημείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του συλληφθέντα από τους πυροβολισμούς και την διακομιδή του σε νοσοκομείο. «Το σκηνικό έχει γίνει μπροστά από τα κτίρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη … Έχω επιτήρηση σε λίγη ώρα, πολλοί φοιτητές γράφουν … Έγινε 30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες. Αυτά που θα σας πω μου τα είπαν αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές και εργαζόμενοι. Είναι η βασική πύλη εισόδου στην Πολυτεχνειούπολη από του Ζωγράφου», όπως είπε ο κ. Βλαχάκης.

Οι αυτόπτες επιβεβαίωσαν ότι «έπεσαν κάποιοι πυροβολισμοί, ο αριθμός διαφέρει … Υπήρχαν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας χωρίς διακριτικά, σταθμευμένα στην πύλη, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, μπροστά από τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών … Είναι αδιευκρίνιστο κάτω από ποιες συνθήκες, υπήρχε ένας πεζός, προσπάθησαν να τον συλλάβουν ή να τον καταδιώξουν. Τον πυροβόλησαν. Τραυματίστηκε, έμεινε κάποια ώρα στο έδαφος, ήρθε ασθενοφόρο και τον πήρε. Η Αστυνομία διέρρεε, τουλάχιστον αυτό έλεγε σε κόσμο που συγκεντρώθηκε, ότι πρόκειται για κάποιον εγκληματία».

Απάντησε εξάλλου «ναι, το επιβεβαιώνουν όλοι», ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με τους πυροβολισμούς από την πλευρά των αστυνομικών.

«Το σημείο είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο, μπροστά στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, στην κεντρική πύλη του Ζωγράφου. Στα 30 μέτρα είναι η στάση που ήταν γεμάτη φοιτητές που έρχονταν να γράψουν», είπε ο κ. Βλαχάκης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αποδίδει τους πυροβολισμούς σε «35χρονη ανθυπαστυνόμο» που «αισθάνθηκε αδιαθεσία» και ενώ αποχωρούσε «δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου». Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τι επίθεση δέχθηκε η αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.