LIVE Κακοκαιρία BOGDAN: Πότε θα χτυπήσει την Αττική – Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί στη δυτική Ελλάδα

 LIVE Κακοκαιρία BOGDAN: Πότε θα χτυπήσει την Αττική – Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί στη δυτική Ελλάδα

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Ελλάδα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN που επηρεάζει την Ιταλία, κινείται προς την περιοχή μας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη (27/9) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Τρίτης (27/6) οι καταιγίδες θα είναι έντονες στα δυτικά, ωστόσο το βράδυ αναμένεται να επηρεαστεί και η Αττική. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχει πιθανότητα τις βραδινές ώρες να υπάρξει ένα πέρασμα από την Αττική με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες.

«Κακοκαιρία σήμερα στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ηπιότερος ο καιρός προς τα ανατολικά και νότια με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία να κυριαρχούν», τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πάτρας, των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός της Ζακύνθου) καθώς και των κατοίκων της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού. Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο και τους καλεί να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Πάτρα

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, έλαβαν χθες βράδυ, περίπου στις 19:30, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνοί. Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

 Κέρκυρα

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, με απόφαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω επιδείνωσης του καιρού εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου, αναφέρεται ότι με απόφαση του σντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και απεστάλη μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από την αρχή της ημέρας και μέχρι το απόγευμα, και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα νότια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και στις βόρειες Κυκλάδες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων στα βόρεια 5 με 7 και στα νότια 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι ελάχιστες θα κυμανθούν από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες στα βόρεια θα φτάσουν τους 26 με 27 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.