Πανεπιστημιούπολη: Εικόνες καταστροφής μετά την έφοδο της αστυνομίας – Σπασμένες πόρτες, διαλυμένα έπιπλα (vid)

 Πανεπιστημιούπολη: Εικόνες καταστροφής μετά την έφοδο της αστυνομίας – Σπασμένες πόρτες, διαλυμένα έπιπλα (vid)

Βίντεο που δείχνουν την κατάσταση της φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μετά την έφοδο της αστυνομίας την Τρίτη κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης. Τα βίντεο δείχνουν δεκάδες σπασμένες πόρτες δωματίων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και κατεστραμμένα έπιπλα. 

Για την επιχείρηση η ΕΛΑΣ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση – ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών – στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την έφοδο της αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες σημειώθηκε περιστατικό με τα αστυνομικά πυρά στην Πανεπιστημιούπολη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι «σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός ο οποίος επιτέθηκε σε ανθυπαστυνόμο κατά την αποχώρησή της».

«Απίστευτες εικόνες από τις Εστίες του Ζωγράφου.

Η αστυνομία όχι μόνο πυροβόλησε στην αυλή, τρομοκρατώντας τους φοιτητές, αλλά έσπασε και όλες τις πόρτες των δωματίων.

Άμα είσαι φοιτητής, πλέον “θα κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή”.

Όπως στη Χούντα» γράφει ο δημοσιογράφος στο συνοδευτικό κείμενο.

Ενώ, σε άλλη ανάρτηση αναφέρει, ότι «οι αστυνομικοί, σαν κοινοί χούλιγκαν, έσπαγαν τις πόρτες στις Εστίες Ζωγράφου και ούρλιαζαν τρομοκρατώντας τους φοιτητές μες στην άγρια νύχτα.
Κρατική τρομοκρατία».

Σχετικά Άρθρα