Ιταλία: Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών – Τι ποσοστά έλαβαν τα κόμματα

 Ιταλία: Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών – Τι ποσοστά έλαβαν τα κόμματα

Προς ολοκλήρωση “οδεύει” η καταμέτρηση των ψήφων για την ιταλική Βουλή και τη Γερουσία, η οποία από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας έδειξε νίκη του ακροδεξιού συνασπισμού με επικεφαλής τη Τζόρτζια Μελόνι.

Στις 10:00 σήμερα το πρωί, έχει καταμετρηθεί το 97,7% των ψήφων για τη Βουλή και το 98,3% για τη Γερουσία. Ο συνασπισμός των δεξιών κομμάτων συγκεντρώνει ποσοστό 44,1% για τη Γερουσία και 43,9% για τη Βουλή. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το ακροδεξιό «Fratelli d’ Italia» με 26,2%, με τη Λέγκα του Σαλβίνι να ακολουθεί (8,9%) έχοντας διαφορά λιγότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας από το «Forza Italia» του Μπερλουσκόνι (8,1%), με το Noi Moderati να ολοκληρώνει το «παζλ» του κυβερνητικού σχηματισμού.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός κομμάτων συγκεντρώνει το 26,3% των ψήφων στη Βουλή και 26,1% στη Γερουσία. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκο Λέττα βρίσκεται στο 19%, η Συμμαχία Πρασίνων και Αριστεράς στο 3,7%, το «Piu Europa» στο 2,8% και το «Impegno Civico» το 0,6%.

Το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του Τζουζέπε Κόντε παρουσιάζει άνοδο, φτάνοντας στο 15,3% (15,4% στη Γερουσία), η Κεντρώα Συμμαχία του Καλέντα συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και τα λοιπά κόμματα το 6,6%.

Σχετικά Άρθρα