ΥΠΕΣ Σερβίας για συμφωνία με Ρωσία: ‘Η συνεργασία μας, υπεύθυνη απόφαση για το μέλλον

 ΥΠΕΣ Σερβίας για συμφωνία με Ρωσία: ‘Η συνεργασία μας, υπεύθυνη απόφαση για το μέλλον

Η Σερβία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για αμοιβαίες ”διαβουλεύσεις” σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, υπέγραψε τη συμφωνία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σερβία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για αμοιβαίες «διαβουλεύσεις» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, υπέγραψε τη συμφωνία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το σχέδιο διαβούλευσης που καλύπτεται από τη συμφωνία αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, η οποία είναι επίσημα υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και η Σερβία έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί να συμμετάσχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλιν δήλωσε ότι «η επέκταση της συνεργασίας με τη Ρωσία δεν είναι ζήτημα σεβασμού του παρελθόντος αλλά μια υπεύθυνη απόφαση που αντιμετωπίζει το μέλλον».

Σχετικά Άρθρα