Κίνα: Όργιο φημών στα Social Media – Μιλούν για πραξικόπημα (vid)

 Κίνα: Όργιο φημών στα Social Media – Μιλούν για πραξικόπημα (vid)

Δεκάδες είναι οι αναφορές στα Social Media ότι ”κάτι συμβαίνει στην Κίνα”, με τους χρήστες να ποντάρουν σε ένα πολιτικό ή στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Xi Jinping.

Τα στοιχεία που είναι γνωστά μέχρι τώρα αφορούν και πληροφορίες σχετικά με ακύρωση πτήσεων σε αεροδρόμια της Κίνας, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας δεν έχει ακόμη εμφανιστεί δημόσια.

Ωστόσο, για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ή σχόλιο πάνω στο ζήτημα, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε η στρατιωτική κίνηση οχημάτων προς το Πεκίνο.

Λογαριασμοί στο Twitter με πολλές χιλιάδες ακολούθους έχουν ποστάρει ότι έγινε πραξικόπημα, ενώ έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες ενός υποτιθέμενου διαδόχου του. Ωστόσο, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν προέρχεται από επαληθευμένους ή αξιόπιστους λογαριασμούς και οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ανώνυμων χρηστών.

Στην επιφάνεια ήρθε και ένα βίντεο το οποίο μοιάζει να απεικονίζει στρατιωτικά οχήματα.

Ειδικοί που επικαλείται το outlookindia.com, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία περι πραξικοπήματος και ότι το πιθανότερο είναι ο Xi να βρίσκεται σε καραντίνα μετά το ταξίδι του στην Σανγκάϊ.

Ταυτόχρονα, ο εναέριος χώρος της Κίνας δεν φαίνεται να έχει αποκοπεί:

Σχετικά Άρθρα