Υποκλοπές: Τέλος η εξεταστική, πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση – Οι νέες αποκαλύψεις για Intellexa και οι καταγγελίες για Krikel

 Υποκλοπές: Τέλος η εξεταστική, πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση – Οι νέες αποκαλύψεις για Intellexa και οι καταγγελίες για Krikel

Όπως όλα δείχνουν, παρά τη θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας η οποία -όπως καταγγέλλεται- επιχειρεί συσκότιση, συμψηφισμούς και συγκάλυψη του σκανδάλου, η Εξεταστική για τις υποκλοπές ρίχνει την αυλαία. Η επίκληση του απορρήτου από ένα κατάλογο μαρτύρων μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς υπήρξε άρνηση να δεχτεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και αποδεχόμενη μόνο την κλήση του άμεσα θιγόμενου Νίκου Ανδρουλάκη, είναι αποκαλυπτικέςτης.

Πλέον απομένει η γραπτή κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ουσία της εξέτασης της ως μάρτυρα, ενώ μένει να δούμε αν θα προσέλθει στην επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η κατάθεση του τελευταίου δεν αναμένεται βέβαια να ρίξει παραπάνω φως στη δυσώδη υπόθεση, αφού το ζητούμενο της Εξεταστικής δεν ήταν το να ακούσουμε για άλλη μια φορά την καταγγελία αλλά να δοθούν εξηγήσεις απ’ αυτούς που έδωσαν την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και απ’ αυτούς που την εκτέλεσαν.

Τελευταία απόδειξη των κυβερνητικών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ήταν η απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κληθεί ως μάρτυρας ο Φέλιξ Μπίτζιος. 

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του inside story, φέρεται να ήταν μέτοχος της Intellexa, από τον Μάιο του 2020, μέσω της εταιρείας Santinomo. Κατά «διαβολική» σύμπτωση, μια ημέρα πριν απ’ την αποκάλυψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ , ενώ την ίδια ημέρα η Εφ.Συν. αποκάλυπτε τη σύνδεση του Μαξίμου με αυτούς που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό Predator, ανακοινώθηκε αλλαγή στη μετοχική δομή της Santinomo, με τον Φ. Μπίτζιο να φαίνεται ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές που κατείχε στην Intellexa στην ιρλανδική Thalestris από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

  • Καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε για άλλη μια φορά αίτημα να διευρυνθεί η λίστα των μαρτύρων και συγκεκριμένα αυτή τη φορά την κλήση του κ. Μπίτζιου, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε απ’ τη διαδικασία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη διαδικασία της Πέμπτης καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κρίσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  • «Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι» πρόσθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντίστοιχα, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ευαγγελία Λιαγκούλη, δήλωσε πως «δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της Ν.Δ., που μόνη της αποφάσισε ενάντια σε όλα τα κόμματα να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κοροϊδία κορυφώνεται. Οι μάσκες πέφτουν».

  • «Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή» δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε:

  • «Για πρώτη φόρα τρεις πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλής Ανεξάρτητων ελεγκτικών Αρχών, εκπρόσωποι εταιρειών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν.

Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς. Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα».

  • Στο μεταξύ, όσον αφορά στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρία Krikel και την ΕΛ.ΑΣ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως μόνο μία εξ αυτών κόστισε 7,5 εκατ. ευρώ και είχε ως προκαταβολή μόλις τα 4,5 εκατ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η σύμβαση αφορούσε το σύστημα TETRA, και τη χρήση του στον Έβρο και τα νησιά. «Στην πραγματικότητα έγινε αυτό που περιμέναμε, δεν αποκάλυψε τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την Krikel, όπως επίσης τις σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρίας με την Intellexa» ανέφεραν οι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στείλει ερωτήματα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκπρόσωπο της Intellexa, επισημαίνοντας πως μέσω αυτής της διαδικασίας κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα απαντήσει τα ερωτήματα, ενώ δεν δίνεται και η δυνατότητα για διευκρινίσεις. 

Σχετικά Άρθρα