Συγκλονισμένος ο πλανήτης από όσα συμβαίνουν στο Ιράν – Ο στρατός απειλεί με αιματοκύλισμα (vid)

 Συγκλονισμένος ο πλανήτης από όσα συμβαίνουν στο Ιράν – Ο στρατός απειλεί με αιματοκύλισμα (vid)

Προειδοποίηση προς τους χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονται στο δρόμο μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, στο Ιράν, έστειλε ο στρατός της χώρας, απειλώντας ουσιαστικά με αιματοκύλισμα, λέγοντας πως “αντιμετωπίσει τους εχθρούς” για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 36 άνθρωποι στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι “αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος”.

«Να αναμένετε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να πιέσουν τους ιρανούς αξιωματούχους να επιτρέψουν τις διαδηλώσεις χωρίς τη χρήση φονικής βίας. Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με αληθινά πυρά, με σφαίρες και δακρυγόνα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν διαδηλωτές να αιμορραγούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της CHRI.

Θρήνος πάνω από τη σορό 16χρονης

Τις τελευταίες ώρες ένα συγκλονιστικό βίντεο από το χάος στο Ιράν, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στα θύματα είναι η 16χρονη Αμίν Μαχρουφί, η οποία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος πάνω από τη σορό της μαθήτριας, άλλοι κλαίνε κι άλλοι φωνάζουν.

Σχετικά Άρθρα