Πληροφορίες ότι αποσύρονται οι αστυνομικοί από τα ΑΕΙ – Μισή… διάψευση της ΕΛ.ΑΣ

 Πληροφορίες ότι αποσύρονται οι αστυνομικοί από τα ΑΕΙ – Μισή… διάψευση της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από σύσκεψη με τους πρυτάνεις τεσσάρων ΑΕΙ και στις αστυνομικές αρχές ελήφθη η απόφαση να αποσυρθούν οι αστυνομικοί από τα ΑΕΙ, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”.

ΕΛΑΣ φέρεται να αποφάσισε να αποσύρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, βάζοντας στον «πάγο» την φύλαξη των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιπολίες θα σταματήσουν καθώς έπειτα από σύσκεψη, που έγινε μεταξύ 4 πρυτάνεων και της ΕΛΑΣ έκριναν ότι οι δεν υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Μάλιστα φέρονται να αναβάλλονται τα σχέδια για άνοιγμα των πανεπιστημίων με την παρουσία αστυνομίας. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας να μεταφέρονται πέριξ των ιδρυμάτων.

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παραμένουν κανονικά οι δυνάμεις και στα τέσσερα πανεπιστήμια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές Αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πάντως η ΕΛΑΣ έχει παραλείψει να αναφέρει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται μόνο σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ (και όχι σε τέσσερα Πανεπιστήμια) και ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17 Σεπτεμβρίου, πληροφορία που ουδέποτε διαψεύστηκε.

Παναγιώτης Δρίβας