Υποκλοπές: Νέα σύμβαση 7,5 εκατ. ευρώ σύναψε η Krikel για το σύστημα Tetra με την ΕΛΑΣ

 Υποκλοπές: Νέα σύμβαση 7,5 εκατ. ευρώ σύναψε η Krikel για το σύστημα Tetra με την ΕΛΑΣ

Ενώπιον της Εξεταστικής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις κατέθεσε ο  εκπρόσωπος της Krikel, Σταμάτης Τρίμπαλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συμβάσεις της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα με την ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, ο νομικός εκπρόσωπος της Krikel φέρεται να παραδέχθηκε ότι η μεγάλη σύμβαση που υπέγραψε το 2021 για την παροχή στην αστυνομία του συστήματος Tetra συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ και με προκαταβολή 4,5 εκατ. ευρώ, είναι καινούργια σύμβαση με άλλο αντικείμενο και δεν έχει σχέση με τη σύμβαση που έγινε το 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δήλωσε ότι η σύμβαση αυτή δεν παρακολουθεί τις παλιότερες συμβάσεις.

Όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία σε έγγραφο που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες (19 Σεπτεμβρίου) στο ΓΕΜΗ, η νέα σύμβαση ήδη υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί εντός του 2022, με αποτέλεσμα η κερδοφορία της εταιρείας να είναι «ικανοποιητική για το 2022 – 2023».

Κατά τα άλλα, ο Σταμάτης Τρίμπαλης, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γραμματέα πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τέλος, φέρεται να σημείωσε πως ουδέποτε συνεργάστηκε με την ΕΥΠ, πως δεν σχετίζεται με το Predator και ότι δεν έχει σχέση με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο.

Σχετικά Άρθρα