Υποκλοπές: Κυβερνητικές πηγές… “καρφώνουν” τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ – “Γνώριζε ότι θα καταστραφούν τα αρχεία Ανδρουλάκη”

 Υποκλοπές: Κυβερνητικές πηγές… “καρφώνουν” τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ  – “Γνώριζε ότι θα καταστραφούν τα αρχεία Ανδρουλάκη”

Στις καθυστερήσεις θα παιχτεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με τις καταγγελίες περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Της Άννας Καραβοκύρη

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας παρέπεμψε το συγκεκριμένο ζήτημα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με το σκεπτικό πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν γίνει οι προβλεπόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής με αντικείμενο εργασιών την υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι για την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν ταχθεί θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η Επιτροπή μπορεί κάθε μήνα να συγκαλείται για 2 τρίωρες συνεδριάσεις. Η κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζει πως αυτές πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και έλαβε χώρα μία 6ωρη συνεδρίαση με αντικείμενο εργασιών την υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη. Η αντιπολίτευση αντιτείνει πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αίτημα που κατατέθηκε τον Αύγουστο ενώ πλέον υπάρχει αίτημα που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία αναγνωρίζει πως το νέο πολιτικό δεδομένο που προκύπτει από την υπόθεση των υποκλοπών είναι η συμπόρευση και η κοινή στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη εξεταστική επιτροπή, γεγονός που ερμηνεύεται και ως ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως υπάρχει πλήρη ταύτιση απόψεων των δύο κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ανέδειξαν μέχρι σήμερα πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του πρωθυπουργού σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη απεναντίας αναδεικνύουν τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεκαθάρισε ότι από τις 5 Μαΐου είχε επισήμως ενημερωθεί από την ΕΥΠ αναφορικά με την προγραμματισμένη καταστροφή του υλικού επισυνδέσεων που πραγματοποιήθηκε τελικά όπως ήταν προγραμματισμένο στο τέλος Ιουλίου.  Διευκρίνισε μάλιστα ότι η ΑΔΑΕ δεν χρειαζόταν να συμμετάσχει στη διαδικασία καταστροφής, καθώς εμπιστευόταν την ΕΥΠ και είχε στο παρελθόν πραγματοποιήσει σχετικούς ελέγχους χωρίς να διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα» σημειώνουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι «η  απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής. Με ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα τους».

Επισημαίνουν δε ότι η αλήθεια δίχασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σκέπτεται να αποχωρήσει από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα