Θεσσαλονίκη: Παράσυρση και τρίτου ανήλικου μέσα σε μια ημέρα – Οι δύο δίνουν μάχη για τη ζωή (εικόνες)

 Θεσσαλονίκη: Παράσυρση και τρίτου ανήλικου μέσα σε μια ημέρα – Οι δύο δίνουν μάχη για τη ζωή (εικόνες)

Τρεις παρασύρσεις ανηλίκων από διερχόμενα αυτοκίνητα σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών στη Θεσσαλονίκη. Από τα τρία διαφορετικά τροχαία ατυχήματα τραυματίστηκαν συνολικά τρία παιδιά, με τα δύο να νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένα και μια ανήλικη κοπέλα να έχει τραυματιστεί πιο ελαφρά και η κατάσταση της υγείας της να μην εμπνέει ανησυχία.

Τα δύο σοβαρά τροχαία έγιναν, κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς την ίδια ώρα, στην ανατολική και την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Στις 3 το μεσημέρι το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για έναν 16χρονο ποδηλάτη που παρασύρθηκε στην 28ης Οκτωβρίου με Δενδροποτάμου, στους Αμπελόκηπους, από υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας.

Ο ανήλικος που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής, χτύπησε με σφοδρότητα στο παρμπρίζ του οχήματος πριν καταλήξει στο οδόστρωμα.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και αφού κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη συνέχεια τον μετέφεραν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

podilatis__5__2
podilatis__1__2

Την ίδια ακριβώς ώρα, οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδιναν τις πρώτες βοήθειες και προχωρούσαν σε διασωλήνωση ενός 13χρονου αγοριού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο ύψος του αθλητικού κέντρου Πανοράματος. Ο ανήλικος φαίνεται να προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο πεζός, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 13χρονο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο τρίτος και τελευταίος τραυματισμός ανηλίκου από παρόμοιο τροχαίο, σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν μια 15χρονη παρασύρθηκε από ΙΧ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους.

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ωστόσο η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Σχετικά Άρθρα