Στον… δρόμο ο Τσίπρας μετά τις δημοσκοπήσεις και την ΔΕΘ- Εξορμήσεις στις γειτονιές με ατζέντα ακρίβεια και αισχροκέρδεια

 Στον… δρόμο ο Τσίπρας μετά τις δημοσκοπήσεις και την ΔΕΘ- Εξορμήσεις στις γειτονιές με ατζέντα ακρίβεια και αισχροκέρδεια

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν να επιδοτούν την αισχροκέρδεια επιμένουν από την Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει ένα νέο γύρο επισκέψεων και περιοδειών σε γειτονιές και περιφέρειες με στόχο την ανάδειξη της φοροαφαίμαξης των πολιτών την οποία στη συνέχεια η κυβέρνηση μετατρέπει σε απευθείας επιδοτήσεις στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Τα ποσοτικά στοιχεία από τη χθεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας ωστόσο δεν είναι αυτά που οι συνεργάτες του αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρατούν από τις μετρήσεις.

  • Η ανοδική πορεία συνεχίζεται μήνα με μήνα κατά μια μονάδα σταθερά ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης αν και πληγωμένος από το ζήτημα των παρακολουθήσεων το προφίλ δεν φαίνεται να κάμπτεται στο βαθμό που θα ανέμενε κάποιος εξαιτίας των παρακολουθήσεων και της ακρίβειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει και αυτός μεν μια διαχρονική βελτίωση των δικών του ποσοτικών στοιχείων ωστόσο το στοιχείο εκείνο που ενισχύει τη δική του δημοτικότητα δεν είναι άλλο από την απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Με την εξεταστική επιτροπή λοιπόν να οδεύει εσπευσμένα σε ένα σύντομο προδιαγεγραμμένο τέλος χωρίς τα στόματα των άμεσα εμπλεκόμενων με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να ανοίγουν ελέω απορρήτου… ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει και πάλι στο πεζοδρόμιο.

Ενέργεια – ακρίβεια

Η ακρίβεια από την παρουσία του κιόλας στη Θεσσαλονίκη ανακάμπτει στην πρώτη θέση της ατζέντας του.

  • Μετά τα μέτρα που εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της επαπειλούμενης ενεργειακής φτώχειας που θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν μια νέα καμπάνια ενημέρωσης για τα άμεσα μέτρα υψηλής προτεραιότητας ώστε να ανακοπεί το κύμα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα.

Οι διακοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά και η συνάντηση που θα έχει σήμερα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης να συνεχίζει να επιδοτεί μέσω της φορολογίας τις εταιρείες ενέργειας.

Λεηλασία

Ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές ο τομέα οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και η Έφη Αχτσιόγλου επιχειρούν με όλους τους τρόπους να αναδείξουν το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη μέσω και της φορολογίας.

  • Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση την ώρα που υποστηρίζει ότι από τη μια επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης και από την άλλη μειώνει φόρους, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από τα να παίρνει χρήματα από τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους και με τα δυο χέρια να τα μοιράζει στους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους.

Ο διάλογος της τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου με τον υπουργό οικονομικών ήταν αποκαλυπτικός στη Βουλή παρά την προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού της ΝΔ να εστιάσει στο ότι είναι άλλο νέοι φόροι από τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους – ΕΦΚ και ΦΠΑ.

  • Η κυβέρνηση έχει υπερεισπράξει 7δισ.€ σε φόρους από την αρχή της χρονιάς γεγονός που οφείλεται στις ανατιμήσεις των προϊόντων και από αυτά όπως είπε η κα Αχτσιόγλου χωρίς να διαψευστεί από τον υπουργό οικονομικών τα 2,5δισ.€ είναι από το ΦΠΑ.

«Είναι προφανές ότι ο κόσμος πληρώνει την ακρίβεια Μητσοτάκη και την επιμονή της κυβέρνησης να μην μειώνει έμμεσους φόρους» σημείωσε η κα Αχτσιόγλου με την παρατήρηση μάλιστα ότι το οικονομικό επιτελείο ότι αυτή τη λεηλασία επιχειρεί να τη βαφτίσει όπως είπε ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα