Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν για το μεταναστευτικό – Συνέντευξη στο Bloomberg (vid)

 Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν για το μεταναστευτικό – Συνέντευξη στο Bloomberg (vid)

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» η Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό στέλνοντας αυστηρό μήνυμα για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι απαράδεκτο είναι και το κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί μετανάστες «ανοιχτά και δημόσια» τα τελευταία δύο χρόνια, εξηγώντας παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

«Σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της -όπως έχει υποχρέωση να κάνει- αλλά επίσης σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα.

«Θα έπρεπε να εργαζόμαστε με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα αντί να δεχόμαστε το κούνημα του δαχτύλου από την Τουρκία» είπε.

Σχετικά Άρθρα