Κλείνει οριστικά την πόρτα σε συνεργασία με Βελόπουλο ο Οικονόμου- “Στον αέρα” η έμμεση πρόσκληση Βορίδη

 Κλείνει οριστικά την πόρτα σε συνεργασία με Βελόπουλο ο Οικονόμου- “Στον αέρα” η έμμεση πρόσκληση Βορίδη

Παρά την έμμεση πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, και την αρχική “χαραμάδα” που άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου έκλεισε οριστικά σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι αυτό, όπως αναφέρει κυβερνητικές πηγές, διότι κάτι τέτοιο θα εξέθετε την εκλογική τακτική της Ν.Δ, να αποκαλεί, δηλαδή, “τερατογένεση” την εικασία συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και το Μερα25, ή και το ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα το κυβερνών κόμμα να εμφανίζεται να φλερτάρει με την Ελληνική Λϋση.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς εκ νέου εάν χάριν της σταθερότητας η ΝΔ εξετάζει την πιθανότητα να συμπράξει μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση, απάντησε:

“Δεν την εξετάζει καθόλου. Να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ.Βελόπουλο δεν υπάρχει” και επανέλαβε ότι “δεν μπορεί να κοιτάζει ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή”.

Ο κ. Οικονόμου έκλεισε συνεπώς τη συζήτηση για συνεργασία ΝΔ- Ελληνικής Λύσης, δηλώνοντας: “Ούτε το σκέφεται η κυβέρνηση, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο”.

Δήλωσε επίσης ότι: “Δεν θεωρούμε ότι, μέσα στο πλάισιο της ενισχυμένης αναλογικής της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ θα χρειαστεί άλλο κόμμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειά μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση τους και πιστέυουμε ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανασχηματίσουμε κυβέρνηση, όπως αυτή από το 2019”.

Και εκτίμησε ότι: “Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι στον ορίζοντα, που να δείχνει ότι με ενισχυμένη αναλογική ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι εφικτός”.

Σχετικά Άρθρα