Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Πρόταση εισαγγελέα να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης

 Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Πρόταση εισαγγελέα να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης

Στη φυλακή επιστρέφει ο δολοφόνος του Ζακ ΚωστόπουλουΑθανάσιος Χορταριάς ο οποίος ενώ καταδικάστηκε, είχε αποφυλακιστεί, αφού ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής, με απόφαση του Εφετείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου «η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης».

Οι ίδιοι κάνουν μάλιστα λόγο για «μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπεχωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση».

Ο 77χρονος μεσίτης, επιστρέφει στη φυλακή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να συνεδριάσει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος μεσίτης είχε καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ωστόσο σχεδόν δύο μήνες μετά, βρέθηκε εκτός φυλακής λόγω αναστολής της ποινής. Στον ίδιο αρχικά είχε επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών.

Μανώλης Δράκος