Απίθανο: Ρώσοι θέλουν να… σπάσουν το χέρι τους για να γλυτώσουν την επιστράτευση

 Απίθανο: Ρώσοι θέλουν να… σπάσουν το χέρι τους για να γλυτώσουν την επιστράτευση

Οι Ρώσοι έψαξαν στο Google για να βρουν… «πώς να σπάσουν ένα χέρι» και «πώς να φύγουν από τη Ρωσία», καθώς ο φόβος κυριεύει το έθνος μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα στοιχεία της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι δύο φράσεις είναι οι πιο συχνά αναζητούμενες στο Google στη Ρωσία, σύμφωνα με το κανάλι Mozhem Obyasnit στο Telegram.

Ο κόσμος φοβάται ότι θα κληθεί ή θα αναγκαστεί να καταταγεί στον στρατό για να πολεμήσει έναν πόλεμο που δεν υποστηρίζει απαραίτητα. Αποτέλεσμα αυτού και το γεγονός πως οι πτήσεις από τη χώρα εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Όσοι δεν μπορούν να βρουν ή να πληρώσουν αεροπορικά εισιτήρια έχουν καταφύγει στο διαδίκτυο για να βρουν τρόπους να φύγουν από τη χώρα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, τρόπους να απαλλαγούν από την επιστράτευση.

Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υπάρχουν λίγα μέρη στα οποία μπορούν να πάνε οι Ρώσοι. Η Ευρώπη πρόσφατα «έκλεισε την πόρτα» στους Ρώσους, εκτός από εκείνους που η Δύση θεωρεί ότι έχουν πραγματικό λόγο να τους επιτραπεί η είσοδος, όπως οι αντιφρονούντες.

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με αναφορές και όπως μεταδίδει το EuroWeekly, οι στρατολόγοι προσφέρουν τώρα μέχρι και 9.000 ευρώ για να εγγραφεί κάποιος και να πάει στο μέτωπο, δηλαδή σχεδόν 15 φορές τον μέσο μισθό στη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα