Τζανακόπουλος: Αποδεικνύεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού – Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 Τζανακόπουλος: Αποδεικνύεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού – Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών μετά τα όσα είπε στην Εξεταστική, ο διοικητής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής κατάθεσης του κ. Ράμμου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες «έδειξε» την κ. Βλάχου και τον κ. Δεμίρη για άρνηση πρόσβασης της ΑΔΑΕ στα στοιχεία που αφορούν τον φάκελο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Σε δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «δίδυμο σκάνδαλο»: «Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή είπε πως «προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση από το Predator ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Άρα λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού. Δεύτερο στοιχείο, είναι το γεγονός ότι όπως αποτυπώνεται στην σχετική έκθεση, το σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή, η δήλωση της αρμόδιας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της «ανέλεγκτη»».

Σχετικά Άρθρα