Πέφτει η τιμή του πετρελαίου – Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου

 Πέφτει η τιμή του πετρελαίου – Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου

Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να πήραν αρχικά την ανιούσα μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε πριν από κάποιες ώρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κλιμακώνοντας τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ.

Παρά τις ανησυχίες για τις προμήθειες των καυσίμων που προέκυψαν μετά το διάγγελμα Πούτιν, η τιμή του «μαύρου χρυσού» συνεχίζει την υποχώρηση του τελευταίου διαστήματος. Μάλιστα, εδώ και αρκετές ημέρες έχει υποχωρήσει αρκετά πιο κάτω από την τιμή ανά βαρέλι που είχε καταγράψει η διεθνής αγορά την 24η Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου το brent ενισχύθηκε κατά 3,05%, στα 93,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά 3,15% εκτινάχθηκε η τιμή του αμερικανικού αργού, στα 86,58 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, στις 19:45 το brent κινούνταν στα 90,229 δολάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας ποσοστιαία πτώση της τάξης του 0,43%, ενώ το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 83,218 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,86%.

Είναι ενδεικτικό ότι η μηνιαία υποχώρηση στην τιμή του brent «αγγίζει» το 6% (συγκεκριμένα στις 19:45 ήταν -5,97%) και η αντίστοιχη πτώση στο crude (αμερικανικό) ήταν -7,59%.

Σημειώνεται ότι χαμηλότερη τιμή από τη σημερινή στο brent είχε καταγραφεί στις 2 Φεβρουαρίου, όταν ήταν 89,470 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο crude η αμέσως χαμηλότερη τιμή είχε καταγραφεί στις 24 Ιανουαρίου, όταν ήταν στα 82,410 δολάρια το βαρέλι.

Σχετικά Άρθρα