Παρακολούθηση Σπίρτζη: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

 Παρακολούθηση Σπίρτζη: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το αίτημα της αντιπολίτευσης για την σύγκληση της επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα αυτό έγινε παρά το γεγονός πως είχαν συγκεντρωθεί τα 2/5 που απαιτούνται για να συνεδριάσει η Επιτροπή, καθώς το αίτημα κατατέθηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεσμεύθηκε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο χωρίς, ωστόσο, να ορίσει ημερομηνία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η «γαλάζια» πλευρά επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη το πότε έγινε η προηγούμενη συνεδρίαση και όχι το πότε υποβλήθηκε το αίτημα.

Σημειώνεται πως ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει 2 τρίωρες συνεδριάσεις κάθε μήνα με τη ΝΔ να υποστηρίζει πως αυτές πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και έλαβε χώρα μία 6ωρη συνεδρίαση με ένα διάλειμμα.

Η αντιπολίτευση αντιτείνει πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αίτημα που κατατέθηκε τον Αύγουστο ενώ πλέον υπάρχει αίτημα που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά Άρθρα