Φθινόπωρο: Βροχές και στην Αθήνα μετά το μεσημέρι – Προσοχή σε Χαλκιδική, Σποράδες, Θεσσαλία

 Φθινόπωρο: Βροχές και στην Αθήνα μετά το μεσημέρι – Προσοχή σε Χαλκιδική, Σποράδες, Θεσσαλία

Τα φαινόμενα που επικρατούν στα ανατολικά και νότια τμήματα επιδεινώνονται τις επόμενες ώρες και η θερμοκρασία πέφτει περαιτέρω. Ο φθινοπωρινός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου. Προσοχή στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και τη Θεσσαλία λέει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Στην Αττική ήδη υπάρχουν νεφώσεις και υπάρχουν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά του νομού. Οι βροχές θα γενικευτούν από το απόγευμα προς το βράδυ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες βροχές και το απόγευμα καταιγίδες. Οι άνεμοι βοριάδες με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 21 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη 22/9 ο άστατος καιρός επιμένει, όπως και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, έδωσε νέα στοιχεία για την ψυχρή κατεβασιά που έρχεται στην Ελλάδα. Εκτός από την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε και χάρτες με τις περιοχές που θα δουν βροχές.

Μέσα σε αυτές βρίσκεται και η Αττική, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) τα σύννεφα θα πυκνώσουν και αναμένονται βροχές σε όλο τον νομό (και στην Αθήνα), ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βορειοδυτικά.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως οι κορυφές των βουνών της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από 1.900 – 2.000 μέτρα θα δουν ένα πασπάλισμα χιονιού κάτι που είναι φυσιολογικό για την εποχή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Για σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 24, στην Ήπειρο από 11 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα