Φεύγουν οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση του Πούτιν – Sold out τα αεροπορικά εισιτήρια – Ουρές στα σύνορα με την Φινλανδία

 Φεύγουν οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση του Πούτιν – Sold out τα αεροπορικά εισιτήρια – Ουρές στα σύνορα με την Φινλανδία

Δεν είδαν με καλό μάτι την επιστράτευση του Βλαντίμιρ Πούτιν οι Ρώσοι πολίτες αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους…

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν έχουν γίνει ανάρπαστες οι πτήσεις χωρίς επιστροφή, με τους άνδρες να φεύγουν για να μην πολεμήσουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας θα εγκρίνει από δω και πέρα την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια εκτός Ρωσίας. .

Ωστόσο, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες υποχρεώθηκαν να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 εώς 65 ετών.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι πτήσεις από τη Μόσχα προς Γεωργία, Τουρκία και Αρμενία, που δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες αμέσως μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Επίσης 12 απευθείας πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα σε Αρμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν δεν εμφανίζονται καν στη σχετική ιστοσελίδα.

Παρά τις διευκρινίσεις του Ρώσου υπουργού  Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί μόνο σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την αγορά εισιτηρίων για πτήσεις «φυγής» παρουσιάζει τρομακτική άνοδο.

Αυτό καταγράφεται από την κατακόρυφη άνοδος των αναζητήσεων στην Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Ρωσία για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δεδομένα των Google Trends.

Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι θέσεις σε απευθείας πτήσεις προς Κωνσταντινούπουλη και Γερεβάν (σε Τουρκία και Αρμενία, δηλαδή προορισμούς στους οποίους δεν απαιτείται visa), έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της Aviasales.

Παράλληλα, ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, επίσης δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια) , δηλαδή ποσό περίπου πέντε φορές πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού.

Πανικός στα σύνορα Ρωσίας – Φινλανδίας

Χάος επικρατεί στα σύνορα Ρωσίας-Φινλανδίας, το μοναδικό πέρασμα που είναι ακόμα ανοιχτό για τους Ρώσους πολίτες με βίζα Σένγκεν.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μποτιλιάρισμα 35 χιλιομέτρων που ολοένα και αυξάνεται, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να εγκαταλείψει τη χώρα με κάθε τρόπο, αφού ο Πούτιν ανακοίνωσε στο σημερινό του διάγγελμα ότι θα στείλει 300.000 νέους στρατιώτες προς την Ουκρανία με μερική επιστράτευση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε νωρίτερα σήμερα την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Σχετικά Άρθρα