Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος

 Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος

Μερικές χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ειδικά με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα.

Καταργήθηκε η έκπτωση της ΔΕΗ στον λογαριασμό;

Η εμπορική και εκπτωτική πολιτική της εταιρείας εκ των πραγμάτων μεταβάλλεται, προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα της αγοράς ενέργειας, όπως αυτά διαμορφώνονται από τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο των νέων αυτών συνθηκών, το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώνεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, για την επιδότηση όλων των καταναλωτών, ανεξαρτήτως παρόχου, προέρχεται από τη ΔΕΗ, όπως αυτή προβλέπεται στον νόμο στη βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της επιχείρησης.

Τι είναι το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης;

Είναι ένα ταμείο που συστάθηκε από το Κράτος για να εξισορροπήσει προς όφελος των καταναλωτών τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας λόγω των έντονων μεταβολών της αγοράς. Το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώνεται στο ταμείο, για την επιδότηση όλων των καταναλωτών, ανεξαρτήτως παρόχου, προέρχεται από τη ΔΕΗ.

Πώς διαμορφώνoνται με τα νέα δεδομένα οι τελικές χρεώσεις ενέργειας; Είναι σταθερά τα νέα τιμολόγια από 01.08.2022;

H Τελική τιμή χρέωσης ενέργειας είναι η Αρχική χρέωση προμήθειας της κάθε εταιρείας ενέργειας, μείον την Κρατική Επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Τα νέα τιμολόγια που προβλέπονται από 01.08.2022 δεν είναι σταθερά, καθώς η χρέωση προμήθειας μεταβάλλεται κάθε μήνα.

Θέλω να γυρίσω στη ΔΕΗ. Μπορώ;

Εννοείται ότι μπορείτε! Η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης έχει καταργηθεί και είστε ελεύθεροι να επιστρέψετε όποτε θέλετε.

Έχω σταθερό τιμολόγιο. Θα αλλάξει αυτόματα σε κυμαινόμενο;

Δεν σκοπεύουμε να “σπάσουμε” μονομερώς κανένα συμβόλαιο καθ’ όλη τη διάρκειά του. Εάν εσείς επιθυμείτε να αλλάξετε το συμβόλαιό σας, μπορείτε να το κάνετε χωρίς  καμία επιβάρυνση.

Τι θα συμβεί μόλις λήξει το σταθερό τιμολόγιό μου;

Με τη λήξη του συμβολαίου σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε και να βρούμε από κοινού το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.

Σχετικά Άρθρα