Επιστράτευση στη Ρωσία: Έστησαν επική φάρσα στον γιό του Πεσκόφ – “Παρουσιάσου για κατάταξη” – “Θα λύσω το θέμα σε άλλο επίπεδο”

 Επιστράτευση στη Ρωσία: Έστησαν επική φάρσα στον γιό του Πεσκόφ –  “Παρουσιάσου για κατάταξη” – “Θα λύσω το θέμα σε άλλο επίπεδο”

Ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Μόσχα με την επιστράτευση του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι και η επική φάρσα που στήθηκε στον γιό του, εκπροσώπου Τύπου, στο Κρεμλίνο, Νικολάι Πεσκόφ…

Ο υιός Πεσκόφ απάντησε σε τηλεφώνημα του Ντμίτρι Νιζόφτσεφ, παρουσιαστή της εκπομπής «Δημοφιλής πολιτική», ο οποίος του συστήθηκε ως στρατιωτικός επίτροπος, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατολογικό γραφείο.

Ο Νιζόφτσεφ είπε στον Νικολάι Πεσκόφ ότι έχει ήδη λάβει την κλήτευση τόσο μέσω της πύλης Κρατικών Υπηρεσιών όσο και με επιστολή, και ρώτησε αν ο Νικολάι θα προσέλθει στο στρατολογικό γραφείο μέχρι τις 10 π.μ. αύριο.

«Στις 10 το πρωί, φυσικά, αύριο δεν θα έρθω. Εάν γνωρίζετε ότι είμαι ο κύριος Πεσκόφ, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι και τόσο σωστό να βρίσκομαι εκεί. Θα λύσω το ζήτημα σε άλλο επίπεδο», απάντησε ο Νικολάι Πεσκόφ.

Ο γιος του εκπρόσωπου Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε ότι πρέπει «να καταλάβει τι συμβαίνει» και «ποια είναι τα δικαιώματά του».

«Δεν έχω πρόβλημα να υπερασπιστώ την πατρίδα, αλλά πρέπει να καταλάβω τη σκοπιμότητα της δικής μου παρουσίας, σας μιλάω για ορισμένες πολιτικές ιδιαιτερότητες», κατέληξε ο Νικολάι.

Οι συντάκτες της εκπομπής επισημαίνουν ότι η συζήτηση έγινε ζωντανά, οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τίποτα από αυτήν.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι οι δημοσιογράφοι μίλησαν με τον γιο του, δηλώνοντας ότι έκοψαν το σημειολογικό μέρος της συνομιλίας.

«Ζητήστε τους να βγάλουν πρώτα ολόκληρη τη συζήτηση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη μόνη σωστή επιλογή του. Ούτε και αυτός», δήλωσε ο Πεσκόφ στον ιστότοπο Podyem .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta . Europe

Μανώλης Δράκος