Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της κερδοσκοπίας”

 Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της κερδοσκοπίας”

Να δοθεί τέλος στην ανακύκλωση και επιδότηση της κερδοσκοπίας ζήτησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμενόμενα, προβλέψιμα και απολύτως αποτυχημένα μπροστά στην έκρηξη του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», χαρακτήρισε τα μέτρα του κυβερνητικού επιτελείου, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο  «Κόκκινο 105.5». «Πρέπει να δοθεί τέλος στην ανακύκλωση και επιδότηση της κερδοσκοπίας, με μία αποφασιστική, ρυθμιστική παρέμβαση του Κράτους», πρόσθεσε.

«Το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο της ΔΕΗ και των δικτύων που εκποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά εξόχως πολιτικό».

Και πρόσθεσε: «Αυτά που προτείνουμε ακολουθούν την τάση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τις τελευταίες μόλις μέρες είδαμε την Ολλανδία να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, την γερμανική κυβέρνηση να ανακοινώνει την εθνικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου Uniper και σήμερα την Αγγλία να επιβάλει πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών».

«Για εμάς προτεραιότητα είναι να σώσουμε τις  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όχι να προστατεύσουμε την κερδοφορία των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, όπως κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Για αυτό προτείνουμε ένα πρόγραμμα για την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, την  ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας και την αποφασιστική ρύθμιση των αγορών. «Για να γίνει όμως πράξη αυτή η ριζική αλλαγή πολιτικής, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Οι χθεσινές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ αποκαλύπτουν το μέγεθος της παρακρατικής μεθόδευσης που στήθηκε για συγκαλυφθούν οι ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Σχετικά Άρθρα