Ράμμος στην Εξεταστική: “Το αρχείο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη στην ΕΥΠ καταστράφηκε την ημέρα που την κατήγγειλε”

 Ράμμος στην Εξεταστική: “Το αρχείο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη στην ΕΥΠ καταστράφηκε την ημέρα που την κατήγγειλε”

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις φέρεται να προχώρησε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Πρώτα από όλα ο κ. Ράμμος αποκάλυψε (διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό) ότ η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του!

Η καταστροφή έγινε με εντολή Κοντολέοντος (του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ) και ξεκαθαρίστηκε ότι έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου.

Τόνισε επιπρόσθετα, ότι η αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Συμπλήρωσε επίσης ότι σε νέο έλεγχο μετά δύο τρεις μέρες, τους δοθηκε από ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Τη συγκεκριμένη στάση ο κ. Ράμμος την χαρακτήρισε “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας”. Επιπρόσθετα, είπε οτι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Αποκάλυψε επίσης ότι παρατηρήθηκε άρνηση συνεργασίας από την Εισαγγελέα Βλάχου και την ΕΥΠ με υπεκφυγές”.

Συμπέρανε τέλος ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ότι δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια.

Σχετικά Άρθρα