Γεροβασίλη για υποκλοπές: Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

 Γεροβασίλη για υποκλοπές: Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών

Με δήλωσή της την Τρίτη η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει σε καθορισμό ημερομηνίας σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση Σπίρτζη.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό predator, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη.

Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά.

Έτσι αύριο, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών”.

Σχετικά Άρθρα