Φοιτητές έδιωξαν την πανεπιστημιακή αστυνομία από το ΑΠΘ

 Φοιτητές έδιωξαν την πανεπιστημιακή αστυνομία από το ΑΠΘ

Μια ακόμη ξαφνική εμφάνιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου 6 στελέχη της ΟΠΠΙ, φρουρούμενα και πάλι από άνδρες των ΜΑΤ, πραγματοποίησαν περιπολία για μικρό χρονικό διάστημα στον χώρο γύρω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Άμεση ήταν και πάλι η αντίδραση των φοιτητών, που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα το 6μελές κλιμάκιο της ΟΠΠΙ να αποχωρήσει προς την κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται σταθμευμένη στην κεντρική πύλη του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία εντός του ΑΠΘ με συνθήματα κατά της καταστολής, η οποία κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ σημειώνουν:
«Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν – στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν.

Μετά από την άμεση και μαχητική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, εμποδίστηκε ακόμη μια φορά η εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στον πανεπιστημιακό χώρο.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βγήκε για περιπολία στην Πρυτανεία, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν αντανακλαστική πορεία. Με το που ακούστηκαν οι φωνές των φοιτητών, οι ΟΠΠΙ “εξαφανίστηκαν” μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην μαζική και μαχητική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, που είναι η μόνη εγγύηση για την ματαίωση της εισόδου της αστυνομίας στις σχολές, για την διεκδίκηση ουσιαστικής αναβάθμισης της μόρφωσης και της ζωής μας.

Κλιμακώνουμε την δράση μας καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ και τα εργατικά σωματεία την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 19.30 στην Αγίας Σοφίας και μετά στην συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων στα γρασίδια Φιλοσοφικής».

Σχετικά Άρθρα