Εξεταστική: Βουλευτής της ΝΔ κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι παραποίησε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ

 Εξεταστική: Βουλευτής της ΝΔ κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι παραποίησε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ

Ένα αδιανόητο περιστατικό έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο. Ηχηρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, καθώς αποκάλυψε την παραποίηση και έβαλε στην θέση του τον γαλάζιο βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγραφε της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου το οποίο δήθεν έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος έβγαλε το ίδιο χαρτί στο οποίο δεν αναφερόταν κάποια ημερομηνία καταστροφής.

Η ημερομηνία 25 Ιουλίου δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς την επόμενη μέρα, στις 26 Ιουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αποκάλυψε την προσπάθεια παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Υπενθυμίζεται ότι Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο ίδιος, πάντως, ο βουλευτής διαψεύδει κατηγορηματικά πως συνέβη κάτι τέτοιο και απειλεί με μηνύσεις (σχετική είδηση στην στήλη Πολιτική).

Θεόκριτος Αργυριάδης