Απάντηση Δένδια στις κατηγορίες Ερντογάν – “Ψεύτικα τα στοιχεία” – “Καλούμε την Τουρκία να λογικευτεί”

 Απάντηση Δένδια στις κατηγορίες Ερντογάν – “Ψεύτικα τα στοιχεία” – “Καλούμε την Τουρκία να λογικευτεί”

Ηχηρή απάντηση έδωσε ο Νίκος Δένδιας στους βαρύτατους ισχυρισμούς Ερντογάν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την πλευρά της Ελλάδας, δείχνοντας ακόμη και φωτογραφίες πνιγμένων βρεφών στον ΟΗΕ.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».

«Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές» σχολίασε επίσης ο κ. Δένδιας.

«Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπων μειονότητα έχει περιοριστεί σε 5.000 ανθρώπους. Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα