Ξεμένει η Αττική από καυσόξυλα – Ποιος είναι ο λόγος

 Ξεμένει η Αττική από καυσόξυλα – Ποιος είναι ο λόγος

Σύμφωνα, με ρεπορτάζ του Open, λόγω της ενεργειακής κρίσης έχουν αλλάξει τα πράγματα της τροφοδοσίας με καυσόξυλα σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική. Παράλληλα, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 20%, ενώ ο χρόνος αναμονής για παραλαβή των παραγγελιών είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από ένας μήνας.

Για το αν θα μπορούσαν οι έμποροι να εξυπηρετήσουν την ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, μίλησε στο κανάλι ο πρόεδρος εμπόρων στερεών καυσίμων Αττικής.

«Το πρόβλημα έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση. Αν βγείτε εσείς τώρα να πάρετε ξύλα, θα εξυπηρετηθείτε από 10 έως 30 μέρες» είπε ο Γιάννης Σακελλαράκης. «Αναγκαστήκαμε και σταματάμε, βάζουμε λίγο φρένο στις παραγγελίες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ήδη υπάρχουσες».

«Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση, το θέμα είναι το αποθεματικό. Θα υπάρξει πρόβλημα τον Γενάρη-Φλεβάρη με μαθηματική ακρίβεια από το αποθεματικό».

Για τις τιμές, ανέφερε ο ίδιος:

«Όταν υπάρχει φυσιολογική αύξηση 20% επειδή υπάρχουν στα μεταφορικά και οι προμηθευτές, τότε η πηγή θα έχει αύξηση».

Υπάρχει πιθανότητα να ξεμείνει από ξύλα η Αθήνα;

«Το πρόβλημα είναι στη διαθεσιμότητα. Δεν θα υπάρχει ξύλο τον Γενάρη. Έχουν κλείσει οι πηγές, δεν έρχονται τα ξύλα, δεν φτάνουν τα ξύλα στην Αθήνα, δεν τους συμφέρει τους εμπόρους. Έχει κλείσει η Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία. Δεν μπαίνει τίποτα μέσα.»

Σχετικά Άρθρα