Ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

 Ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ξεκίνησε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η χήρα του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, η οποία, κλαίγοντας, περιέγραψε στο δικαστήριο τη μοιραία βραδιά της 31ης Οκτωβρίου 2018.

Εκείνη βρισκόταν σε επίδειξη μόδας και ο σύζυγός της στο σπίτι τους, στο Πανόραμα Βούλας. Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής βγήκε από τη μονοκατοικία για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και τότε ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του, εκτελώντας τον εν ψυχρώ.

Η κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή – Βεβαιότητα για τους δράστες

Ξεκινώντας την κατάθεσή της, η Βικτώρια Καρύδα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σταθεί κοντά στα δύο αδέλφια, βουλγαρικής καταγωγής, που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του συζύγου της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορούμενοι είναι οι δράστες.

Β. Καρύδα: Γιατί πρέπει να πάω δίπλα τους; Δεν γουστάρω να είμαι δίπλα τους.

Πρόεδρος: Τι έγινε την ημέρα εκείνη;

Β. Καρύδα: Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγός μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου να πυροβολεί το σύζυγό μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του, που τον δολοφόνησαν…

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτή τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Β. Καρύδα: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα…

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Β. Καρύδα: Έτρεχε, το είδαμε από τις κάμερες. Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από το δρόμο έξω από το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε αυτό νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Σχετικά Άρθρα