Πώς η οικονομική κρίση …τρομάζει το “Φάντασμα της Όπερας”- Πέφτει η αυλαία του πιό δημοφιλούς μιούζικαλ όλων των εποχών

 Πώς η οικονομική κρίση …τρομάζει το “Φάντασμα της Όπερας”- Πέφτει η αυλαία του πιό δημοφιλούς μιούζικαλ όλων των εποχών

Σε συνέντευξή του, ο διάσημος βρετανός παραγωγός Cameron Mackintosh είπε στους New York Times ότι η αποδυνάμωση του box office και η αύξηση του κόστους παραγωγής οδήγησαν στην απόφαση να τερματιστεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια παράσταση στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ.

Ο Cameron Mackintosh είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς στην ιστορία του μουσικού θεάτρου. Ο κατάλογος των συντελεστών του περιλαμβάνει αρκετές από τις καθοριστικές επιτυχίες του τέλους του 20ου αιώνα με μεγάλο προϋπολογισμό. Πολυτελή θεάματα όπως τα «Cats», «Les Misérables» και «Miss Saigon». Αλλά πάνω από όλα αυτά ήταν η μακροβιότερη παράσταση στο Μπρόντγουεϊ όλων των εποχών: «Το Φάντασμα της Όπερας».

Την Παρασκευή, ο Mackintosh ανακοίνωσε ότι το “Phantom”, ένα εκπληκτικά ανθεκτικό γοτθικό μελόδραμα για έναν καλυμμένο μουσικό που έχει εμμονή με μια όμορφη σοπράνο, σχεδιάζει να τελειώσει την προβολή του στο Broadway στις 18 Φεβρουαρίου , τέσσερις εβδομάδες αφότου γιορτάζει την 35η επέτειό του.
Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Hal Prince και με μουσική του Andrew Lloyd Webber, γνώρισε τεράστια επιτυχία. Στο Broadway, το έχουν δει 19,8 εκατομμύρια άνθρωποι και έχει εισπράξει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. παγκοσμίως, έχει παίξει σε 145 εκατομμύρια ανθρώπους σε 41 χώρες.

Αλλά έχει πληγεί από την πτώση του διεθνούς τουρισμού – το “Phantom” ήταν ιδιαίτερα εξαρτημένο από τους τουρίστες, δεδομένης της θέσης του ως σύμβολο του Μπρόντγουεϊ και του γεγονότος ότι το τοπικό κοινό είχε ήδη τόσα χρόνια να το δει – και από τον πληθωρισμό, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

Η παράσταση θα συνεχίσει να προβάλλεται στο Λονδίνο και σε παραγωγές αλλού σε όλο τον κόσμο, και θα μπορούσε να επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ κάποια στιγμή, αλλά το κλείσιμο της τρέχουσας παραγωγής είναι ωστόσο το τέλος μιας εποχής και τα νέα έφεραν ένα ξέσπασμα σοκ και θλίψη από θαυμαστές πολλών ηλικιών. Προκάλεσε επίσης μια επίσπευση πωλήσεων εισιτηρίων – αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες 24 ώρες.

Ποιές θα είναι οι πιο ακριβές παραστάσεις μετά το …Φάντασμα

Πολλά από τα μακροβιότερα σόου του Μπρόντγουεϊ έκλεισαν πριν από χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αυθεντικών παραγωγών του «Cats», που προβλήθηκαν για 7.500 παραστάσεις. Το «Les Misérables», το οποίο είχε 6.691 παραστάσεις και «A Chorus Line», που είχε 6.137.

Μόλις κλείσει το “Phantom”, το “Chicago” θα είναι η μακροβιότερη παράσταση που παραμένει ανοιχτή στο Broadway. Η τρέχουσα παραγωγή άνοιξε το 1996.Πίστωση…Jeenah Moon για τους New York Times

Και ποιες θα είναι οι πιο ανθεκτικές στον χρόνο και συνεχιζόμενες παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ μόλις κλείσει το “Phantom”; Το “Chicago” γιόρτασε την 25η επέτειό του το περασμένο φθινόπωρο. Το «The Lion King» ετοιμάζεται να γιορτάσει το ίδιο ορόσημο αυτό το φθινόπωρο. Ακολουθεί μια ματιά στις τέσσερις υπόλοιπες παραγωγές που παίζονται για περισσότερο από μια δεκαετία:

Σχετικά Άρθρα