Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό – Βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος – Προειδοποίηση για τσουνάμι (εικόνες, vid)

 Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό – Βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος – Προειδοποίηση για τσουνάμι (εικόνες, vid)

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε σήμερα (19/9) στις 21:09 ώρα Ελλάδος την πόλη Πλασίτα δε Μορέλος στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο κεντρικό Μεξικό. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ Πάρδο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην πρωτεύουσα μετά από τον σημερινό πολύ ισχυρό σεισμό, ο οποίος συμπτωματικά σημειώθηκε στο Μεξικό την ίδια ημέρα με τους επίσης ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα το 1985 και το 2017.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σημερινού σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τεπακαλτεπέκ. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Η επίσημη καταγραφή του σεισμού

Φωτογραφίες και βίντεο από την στιγμή που ο σεισμός χτύπησε το Μεξικό

https://twitter.com/Yorjagis_/status/1571930848357937152

https://twitter.com/sirajnoorani/status/1571934830589513728

https://twitter.com/MinMedio/status/1571930832855515136

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Λόγω της ισχύος του σεισμού, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

«ΠΡΟΣΟΧΗ: Τις επόμενες ώρες, κύματα ύψους 1 μέχρι και 3 μέτρων αναμένεται να πλήξουν στις ακτές του Μεξικού εξαιτίας του σεισμού και μικρότερα (έως και 0,3 μ.) τις ακτές της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκα, του Εκουαδόρ, του Ελ Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας, της Ονδούρας, της Νικαράγουας, του Παναμά και του Περού», ανακοίνωσε αργότερα το Σεισμολογικό Κέντρο του Μεξικού.

Σχετικά Άρθρα