Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: “Δεν έδωσα τέτοια εντολή για κανέναν” – “Σεβάστηκα το Σύνταγμα”

 Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: “Δεν έδωσα τέτοια εντολή για κανέναν” – “Σεβάστηκα το Σύνταγμα”

Για την υπόθεση της παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, καθιστώντας σαφές ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή και πως έπραξε όσα ρητά υπαγορεύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Αναλυτικά η απάντηση Τσίπρα για τον Πιτσιόρλα

Η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση όσα το γράμμα του νόμου ορίζει. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Εγώ είχα μία θεσμική συμπεριφορά και σχέση με τον διοικητή της ΕΥΠ.

Όπως ξέρετε δεν ανήκε στον πρωθυπουργό, αλλά στο ΥΠΡΟΠΟ, το οποίο όμως με ενημέρωνε. Η ΕΥΠ, λοιπόν, αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα συμπεριλαμβάνοντας στελέχη της τότε κυβέρνησης, Δεν έδωσα καμία εντολή για παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα. Έπραξα όπως έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Και ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ να με ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Δεν έχω να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν. Εμείς λειτουργούσαμε διαφορετικά. Εγώ δεν παρακολούθησα κανέναν. Δεν έδωσα εντολή για κανέναν. Η ΕΥΠ έκρινε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην έρευνα στελέχη που τότε ήταν στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα λέγατε εσείς σήμερα αν εγώ είχα παρέμβει για να αποκλειστούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι φίλοι μου. Τι θα λέγατε; Έπραξα αυτό που έπρεπε. Τόσο ο κ. Ρουμπάτης, όσο και ο κ. Δραβίλλας κατέθεσαν το σκεπτικό τους και διαφώτισαν την Επιτροπή. Ο κ. Δεμίρης και ο κ. Κοντολέων γιατί έχουν το στόμα τους κλειστό.

Εμείς είχαμε μία… κακιά συνήθεια επί των ημερών μας. Να μην καταστρέφουμε φακέλους. Χθες μαθαίνω ότι για την υπόθεση αυτή οδηγούνται στη δικαιοσύνη 7 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών δεν είναι ο κ. Πιτσιόρλας. Είχα δώσει ρητή εντολή όλα τα στοιχεία να δοθούν στην επόμενη διοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν από τον κ. Ρουμπάτη για όλα τα ζητήματα. Όχι μόνο ενημέρωσε αλλά κάθισε και για ένα μήνα ως διοικητής της ΕΥΠ, παραδίδοντας όλους τους φακέλους στον κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά ήταν γνωστά. Η υπόθεση αυτή έχει δημοσιευτεί το 2020.

Σχετικά Άρθρα