Τσίπρας για κυβέρνηση συνεργασίας: “Κόμματα με διαφορές μπορούν να συνεργαστούν” – “Προϋπόθεση να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ”

 Τσίπρας για κυβέρνηση συνεργασίας: “Κόμματα με διαφορές μπορούν να συνεργαστούν” – “Προϋπόθεση να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ”

Για την προοπτική της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών κομμάτων ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε πως τέτοιες κυβερνήσεις συγκροτούνται σε όλη την Ευρώπη και πως σε αντίθεση με την κινδυνολογία Μητσοτάκη για δημιουργία αστάθειας, τέτοιου είδους σχήματα δημιουργούν σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

Αναλυτικά η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης λέει τερατογένεση να μην είναι στην εξουσία, η πλειοψηφία των πολιτών όμως θεωρούν το αντίστροφο. Στην πλειοψηφία των κρατών υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία πρέπει να δούμε κατάματα. Αυτή θα είναι η νέα μεγάλη αλλαγή. Να μάθουμε να ακολουθούμε προγραμματικές συγκλήσεις. Δεν μπορούν αν υπάρξουν ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά, αλλά μπορούν να υπάρχουν ανάμεσα στις προοδευτικές ή τις συντηρητικές δυνάμεις. Έτσι γίνεται σε άλλες μεγάλες χώρες. Είναι μία μεγάλη αλλαγή που δεν δημιουργεί αστάθεια, αλλά σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Προφανώς και μπορώ να συνεργαστώ με κόμματα με τα οποία έχω πολιτικές διαφορές. Αλλά το βάρος που θα έχει προγραμματική σύγκληση θα έχει να κάνει με το βάρος που θα έχει δώσει ο λαός στα πολιτικά κόμματα. Για να προχωρήσει αυτή η προοπτική της νέας μεγάλης αλλαγής υπάρχει μόνο μία εκδοχή: Να είναι πρώτο σε κόμμα στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα