Γεωργιάδης για υποκλοπές: “Σύνηθες φαινόμενο για την ΕΥΠ η παρακολούθηση Ανδρουλάκη”

 Γεωργιάδης για υποκλοπές: “Σύνηθες φαινόμενο για την ΕΥΠ η παρακολούθηση Ανδρουλάκη”

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλάζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων. Μάλιστα επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε: “Τώρα κατάλαβε ότι αυτά συμβαίνουν;“.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας το πρωί στον Γιώργο Αυτιά έκανε λόγο για θέατρο της αντιπολίτευσης στο θέμα των υποκλοπών, ενώ αναρωτήθηκε έξαλλος αν ο Ανδρουλάκης τώρα κατάλαβε πως τα τηλέφωνα παρακολουθούνται. Άλλαξε έτσι πλήρως το μέχρι σήμερα αφήγημα της κυβέρνησης για το θέμα, καθώς υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες είχε μιλήσει για λάθος που η ΕΥΠ «έπρεπε να έχει εξαιρετικά αυστηρά φίλτρα και περισσότερη πολιτική ευαισθησία στη διαδικασία λήψης αυτής της απόφασης».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη – ο οποίος παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ, ενώ έγινε απόπειρα εγκατάστασης στο κινητό του του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης Predator – ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Όλο αυτό που έγινε με τον κύριο Ανδρουλάκη, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο Μητσοτάκης προς τιμήν του, εξαιρετικά ευαίσθητος, έδιωξε τον διοικητή της ΕΥΠ και δέχτηκε την παραίτηση Γρηγόρη Δημητριάδη, του άξιου, τονίζω, Γρηγόρη Δημητριάδη, γιατί δεν ήθελε επί δικής του πρωθυπουργίας να γίνονται αυτά που γινόντουσαν επί Τσίπρα. Και ενώ έδειξε αυτή την ευαισθησία, πάνε να βγουν από πάνω οι του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας είπε: «Υπάρχει περίπτωση να πας σε μια ξένη πρεσβεία και να μη σου πουν να αφήσεις το κινητό σου έξω; Υπάρχει περίπτωση να πας σε έναν ξένο ηγέτη στο εξωτερικό και να μη σου πουν πριν μπεις στο παλάτι ή να συναντήσεις πρωθυπουργό και να μη σου πουν αφήστε τα κινητά σας έξω; Δεν το ξέρετε ότι αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο; Ο Ανδρουλάκης στην Ελλάδα τώρα το κατάλαβε; Οι δύο Καππαδόκες της αριστεράς που θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη θα πάρουν την απάντησή τους από τον ελληνικό λαό»

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν αντέχουν που ο Μητσοτάκης τους έχει κερδίσει όλους στις εκλογές. Δεν αντέχουν που είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Δεν αντέχουν που θα τους ξανακερδίσει στις εκλογές που έρχονται. Και κάνουν αυτό το θέατρο και ο ένας και ο άλλος, οι δύο Καππαδόκες. Ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης».

Σχετικά Άρθρα